Binance získala Cristiana Ronalda jako partnera pro propagaci NFT

Binance, největší kryptoměnová burza na světě podle objemu obchodů oznámila, že podepsala partnerství s Cristianem Ronaldem za účelem propagace nezaměnitelných tokenů (NFT).

V rámci víceleté dohody vytvoří portugalská fotbalová hvězda a Binance sérii kolekcí NFT určených k prodeji na platformě společnosti, uvedla kryptoměnová burza a dodala, že první kolekce bude vydána ještě letos.

NFT je digitální aktivum, které existuje v blockchainu, záznamu transakcí uchovávaném na počítačích v síti, a blockchain slouží jako veřejná účetní kniha, která umožňuje komukoli ověřit pravost NFT a zkontrolovat, kdo jej vlastní.

Zdroj: Getty Images

Kyselý sentiment investorů vůči rizikovým aktivům vedl k propadu kryptoměn, včetně bitcoinu, a přenesl se i na NFT, jejichž popularita v loňském roce prudce vzrostla.

Kryptoměnové společnosti ve snaze dostat se do hlavního proudu spoléhají na partnerství se sportovními společnostmi. V loňském roce podepsala společnost Crypto.com smlouvu v hodnotě 700 milionů dolarů na přejmenování Staples Center v Los Angeles na Crypto.com Arena, zatímco krypto burza FTX Trading Ltd prodala podíl quarterbackovi Národní fotbalové ligy Tomu Bradymu.