Broadcom a Chevron patří mezi oblíbené dividendové akcie Wall Street

Vzhledem k tomu, že dividendové akcie v letošním roce získaly na popularitě, vyhledala CNBC Pro jména, která by mohla investorům nabídnout relativní bezpečí a vyšší výnosy i v druhé polovině roku 2022.

Investoři se přiklonili hlouběji k dividendovým titulům, protože větší nejistota a rostoucí úrokové sazby znervóznily účastníky trhu a podnítily rotaci z růstových jmen. Ve čtvrtek index S&P 500 završil nejhorší první pololetí od roku 1970 a bude se pohybovat po pravděpodobně zrádném zbytku roku.

Pátrání po oblíbených plátcích dividend v indexu S&P 500 na Wall Street přineslo podle údajů společnosti FactSet několik pozoruhodných jmen, mimo jiné akcie čipové společnosti Broadcom a energetické společnosti Chevron.

Zdroj: Reuters

Tyto akcie mají dividendové výnosy ve výši nejméně 3 %, což je výrazně lepší než současný výnos referenčního desetiletého státního dluhopisu. Jsou to také jména, která Wall Street nejvíce preferuje.

Tyto akcie mají také alespoň 20% nárůst cílových cen a očekává se, že budou generovat zisky ve výši alespoň 10 %.

Zde je jejich seznam:

Akcie polovodičů se v první polovině roku 2022 propadly a investoři se obávají, že budou ještě klesat. Přesto byla společnost Broadcom v červnu označena Deutsche Bank za preferovanou akcii v tomto sektoru kvůli jejím defenzivním vlastnostem. Podle údajů společnosti FactSet má společnost solidní dividendový výnos ve výši 3,3 %.

Společnost Chevron sice letos vzrostla o více než 20 %, ale čtyři z deseti analytiků stále považují její akcie za nákupní. Analytici společnosti Cowen v páteční zprávě uvedli, že očekávají, že společnost zachová zpětný odkup akcií i v tomto čtvrtletí. Dividendový výnos společnosti Chevron činí 3,8 %.

Luxusní módní společnost Tapestry je s 3,3% dividendovým výnosem vysokým plátcem. Mateřská společnost stojící za značkami Coach a Kate Spade byla minulý měsíc analytiky Jefferies zvýšena na nákupní, podle kterých má Tapestry lepší výhled marží a růstu tržeb. Jedná se také o hru na téma luxusu, kterému se daří lépe v době ekonomického zpomalení.

Další akcie, které se dostaly do našeho seznamu, jsou např: Phillips 66, Valero Energy, Williams Companies, Corning, Devon Energy, Eastman Chemical a Kimco Realty.