Cardanoví ‚žraloci‘ nejnověji získali 79,1 milionu ADA před hard forkem Vasil

Pokles ceny Cardano (ADA) v tomto roce přiměl některé z nejbohatších investorů k akumulaci tokenu.

Cardano žraloci v nákupní horečce
Pozoruhodné je, že podle údajů společnosti Santiment adresy, které drží 10 000 až 100 000 tokenů ADA, nazývané také „žraloci“, od 9. června přidaly do svých rezerv 79,1 milionu tokenů (~37,7 milionu USD k 9. červenci).

Mezitím „velryby“ Cardano, které mají v držení 100 000 až 1 milion ADA, přestaly prodávat.

Zdroj: Unsplash

Držení většího množství ADA činí žraloky a velryby dostatečně silnými na to, aby určovali nadcházející trendy tokenu prostřednictvím zvýšené volatility nebo snížené likvidity. Navíc mohou donutit „ryby“ neboli investory, kteří drží méně tokenů ADA, aby kopírovali jejich obchody.

Nedávná nákupní horečka mezi žraloky Cardano naznačuje, že se připravují na prudký cenový odraz, zejména proto, že se ADA obchoduje téměř 85 % pod svým rekordním maximem ze září 2021 ve výši 3,16 USD.

Denní cenový graf ADA/USD. Zdroj: ADADA: zdroj informací: TradingView
Dalším potenciálně býčím katalyzátorem je významné technické vylepšení naplánované na konec tohoto měsíce po úspěšné implementaci testnetu 4. července.

Související: Co vlastně znamená „očista“ medvědího trhu?

Hard fork nazvaný „Vasil“ by mohl umožnit rychlejší vytváření bloků a zlepšit škálovatelnost decentralizovaného ekosystému aplikací Cardano. Zavede také interoperabilitu mezi postranními řetězci Cardana.

Podpůrný sentiment velryb a žraloků Cardano kontrastuje s technickými ukazateli, které naznačují, že nás čekají další bolesti.

Zdroj: Unsplash

Pozoruhodné je, že cena ADA od 8. května vykresluje obrazec „klesajícího trojúhelníku“. Sestupné trojúhelníky se obvykle vyřeší poté, co se cena vymaní ze směru svého předchozího trendu.

Denní cenový graf měnového páru ADA/USD zobrazující formaci „klesajícího trojúhelníku“. Zdroj: TradingView