Tato podhodnocená akcie na trhu nemovitostí je právě teď výhodnou koupí

Celosvětová pandemie naprosto zničila zábavní podniky. Kina, zábavní parky, koncertní sály a mnohé další musely dočasně zavřít své brány, obejít nové předpisy COVID-19 nebo bojovat s mizernou návštěvností spotřebitelů.

Poslední dva roky byly pro EPR Properties (EPR), realitní investiční fond (REIT), který se specializuje na vlastnictví a pronájem nemovitostí pro zážitkové účely, náročné. Navzdory návratu poptávky po zábavních zážitcích na přelomu let 2021 a 2022 zůstává cena akcií společnosti o 38 % nižší než před pandemií.

Její cena akcií je výrazně podhodnocená vzhledem k budoucím příležitostem k růstu. Zde je bližší pohled na společnost a důvody, proč je právě teď výhodné ji koupit.

Zotavení se blíží

Jestli nám rok 2022 něco ukázal, pak to, že se vrátila poptávka po zážitkových aktivitách. Top Gun: Obrovský návrat zažívají restaurace typu Eat and Play, jako je Dave & Buster’s, a roste zájem o cestování do letovisek, kempů a zábavních parků. Je jen otázkou času, kdy nájemci EPR Properties plně obnoví provoz na úrovni před pandemií.

Zdroj: Unsplash

Portfolio společnosti EPR Properties je diverzifikováno napříč několika odvětvími, včetně stravování a zábavy, lyžařských středisek, zábavních parků, heren a kasin, kulturních míst, jako jsou muzea, fitness center, a dokonce i soukromých škol a center pro děti předškolního věku. Většinu jejího portfolia však tvoří kina. Z 355 nemovitostí tvoří téměř polovinu kina, přičemž největší nájemce, společnost AMC Entertainment Holdings, se na příjmech z pronájmu podílí přibližně 14,9 %.

Přestože nájemci, zejména AMC, mají stále problémy s větrem v zádech, existuje optimismus, že se situace bude nadále zlepšovat.

Je v dobré finanční situaci a rychle se zotavuje

Společnost EPR Properties odvedla dobrou práci při udržování zdravé finanční pozice navzdory problémům pandemie. Její dluh vůči zisku před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací (EBITDA) je 5,1násobný, což je přibližně pětinásobek průměru REIT. Má 328 milionů dolarů v hotovosti a peněžních ekvivalentech a do roku 2024 má nulovou splatnost dluhu, což znamená, že má dlouhou dobu na to, aby se její nájemci zotavili.

Čtvrtletí od čtvrtletí je naprosto jasné, že EPR Properties směřuje k oživení. Za celý rok 2021 byla společnost zisková, což je velký obrat vzhledem k tomu, že v roce 2020 hospodařila s čistou ztrátou. A finanční prostředky z provozní činnosti (FFO) za druhé čtvrtletí, což je důležitá metrika, která ukazuje ziskovost REIT, se z čisté ztráty meziročně zvýšily o více než 100 %. Agentura Fitch Ratings rovněž zvýšila rating společnosti a jejího nezajištěného dluhu na stabilní výhled.

Zdroj: Unsplash

Má dobrou cenu a vyplácí dividendy

Většina REIT se obchoduje v rozmezí 15 až 20násobku FFO, přičemž některé z největších a nejoblíbenějších REIT mají FFO vyšší než 20násobek. Cena akcií EPR Properties se nyní pohybuje kolem 11násobku FFO, což z ní činí jeden z nejlevnějších REIT na současném trhu.

Její dividendový výnos dnes činí něco přes 6,5 % a jako bonus společnost vyplácí dividendy každý měsíc. Navíc její současný výplatní poměr ve výši 75 % je velmi zdravý, což znamená, že je nepravděpodobné, že by v budoucnu došlo ke snížení dividendy, i kdyby se situace výrazně nezlepšila.

EPR letos klesl o méně než 1 %, což je vzhledem k volatilitě trhu v poslední době docela působivé. Investoři, kteří věří v další oživení zážitkových podniků, kterým EPR pronajímá, by měli dnešní nízkou cenu využít jako příležitost k nákupu.