2 nejlepší růstové akcie s malou tržní kapitalizací, které je třeba nyní koupit

Dobře vyvážené portfolio je dostatečně rozmanité. Své místo si v něm najdou akcie s velkou tržní kapitalizací, růstové akcie s malou tržní kapitalizací a vše mezi tím. Své akcie můžete mít v různých sektorech, protože si vybíráte vítěze. Proto mám různá portfolia. Diverzita je nesmírně důležitá.

Růstové akcie s malou kapitalizací jsou v dnešní době zajímavou příležitostí. Zejména nyní, kdy Federální rezervní systém pokračuje ve zvyšování úrokových sazeb a akciový trh je volatilní. Růstové akcie s malou kapitalizací jsou výhodnou strategií, protože nabízejí velký potenciál. A v různých sektorech můžete najít jména, která jsou v porovnání se svými konkurenty relativně levná.

Zde je dvojice zajímavých růstových akcií s malou tržní kapitalizací, které je nyní vhodné koupit. Ačkoli zastupují různá odvětví a mají své vlastní příběhy, každá z nich má jedno společné: mají velký potenciál.

Axcelis Technologies (ACLS)

Akcie společnosti Axcelis Technologies (NASDAQ:ACLS) dostávají na frak a v letošním roce zatím klesly o více než 26 %. Ale to opravdu není překvapivé vzhledem k tomu, jak špatně si vedly technologické akcie v roce 2022.

Ne vše je však ztraceno. Společnost Axcelis prodává novou generaci platformy Purion s technologií iontového implantátoru, která se používá při výrobě polovodičů. Jinými slovy, pomáhá polovodičovým společnostem optimalizovat výnosy snížením závad a minimalizací nákazy kovů používaných v procesu.

Zdroj: Pixabay

Společnost uvádí, že zlepšuje „přesnost, čistotu a produktivitu“ výrobních zařízení.

Zisk za první čtvrtletí činil 203,6 milionu dolarů, což je o 53,3 % více než před rokem. Zisk na akcii (EPS) dosáhl 1,22 USD na akcii, což překonalo očekávání o 26 centů.

AdvanSix (ASIX)

AdvanSix (NYSE:ASIX) je chemický výrobce se sídlem v New Jersey, který je jedním z největších světových výrobců nylonové pryskyřice, která se používá ve všech odvětvích od koberců po obaly.

Možná je známější jako největší světový výrobce hnojiv ze síranu amonného na jednom místě. To je dobře, když uvážíme, že na Zemi dnes žije 8 miliard lidí a hnojiva jsou potřebná k maximalizaci výnosů plodin.

Akcie společnosti ASIX se začaly veřejně obchodovat v roce 2016 a na začátku letošního roku zaznamenaly velký růst a obchodovaly se na úrovni 50 dolarů. Prudký pokles však způsobil, že akcie AdvanSix v tomto roce klesly zhruba o 30 %.

Zdroj: Pexels

Zisk za první čtvrtletí zahrnoval tržby ve výši 479 milionů dolarů, což je o 27,3 % více než před rokem, ale méně než očekávání analytiků ve výši 481,7 milionu dolarů. Zisk ve výši 2,26 USD na akcii výrazně překonal očekávání ve výši 1,76 USD na akcii.