Doporučení investorům: nakupte akcie společností Merck a PayPal

Berenberg zvýšil hodnocení společnosti Merck na „koupit“ a tvrdí, že se jedná o solidní „nízkorizikovou volbu“ v oblasti farmacie

Podle Berenberg Merck investorům, kteří hledají nízkorizikové nákupy ve farmaceutickém sektoru, co nabídnout.

Firma zvýšila doporučení pro akcie společnosti na „koupit“ z „držet“ a zvýšila cílovou cenu na 100 USD z 95 USD. To znamená, že akcie by mohly posílit o téměř 17 % oproti současnému stavu.

„Domníváme se, že pro investory, kteří hledají ve farmaceutickém sektoru hodnotovou variantu s nízkým rizikem, nabízí Merck & Co mnoho atraktivních možností: střednědobý růst těsně před průměrem sektoru, omezené zatížení vypršením platnosti patentů, nízkou expozici vůči cenové reformě v USA, expanzi marží a žádný převis soudních sporů,“ napsala analytička Luisa Hectorová.

Jedním z tahounů společnosti Merck je lék na rakovinu Keytruda. Podle Hectora management do léku zatím úspěšně investoval.

Do budoucna však bude mít vedení problém pokračovat v dosahování výnosů z tohoto léku. Přesto je možné, že trh budoucnost léčby podceňuje.

Zdroj: Unsplash

„Pokrok v onkologii je také smíšený, ale konkurenty potkal podobný osud,“ napsala Hectorová. „Prodloužení životního cyklu léku Keytruda (subkutánní forma, fixní kombinace) trh pravděpodobně podceňuje; pozitivních výnosů lze dosáhnout tím, že společnost maximalizuje časovou/datovou výhodu léku Keytruda a vyhne se nadměrným, defenzivním výdajům na výzkum a vývoj.“

Společnost Merck má také potenciál získat a investovat značnou hotovost do dalšího růstu. Podle odhadů společnosti Berenberg má společnost v letech 2022 až 2026 k dispozici přibližně 41 miliard USD na externí transakce, než bude muset navýšit dluh nebo vydat vlastní kapitál. A než společnost dosáhne trojnásobku pákového poměru, může získat 52 miliard USD.

„Tato palebná síla, plynoucí ze silného střednědobého růstového profilu, znamená, že společnost má dobrou pozici pro posílení své horní linie z externích zdrojů,“ uvedla Hectorová. „Přáli bychom si, aby podnik realizoval obchody v oblasti onkologie a vakcín – což jsou podle našeho názoru oblasti, které si zaslouží prémiové hodnocení.“

Zvýšení ratingu přichází ve stejný den, kdy Berenberg snížil rating akcií Bristol-Myers Squibb s odkazem na omezený růst společnosti.

Raymond James zvyšuje hodnocení společnosti PayPal a tvrdí, že akcie mohou vzrůst o téměř 30 %

Raymond James vidí pro PayPal silný růst do budoucna.

Firma ve středu zvýšila doporučení pro akcie platební společnosti na „outperform“ z „market perform“ a stanovila cílovou cenu 123 USD, což znamená, že akcie mohou vzrůst o 29 %.

Zdroj: Shutterstock

Raymond James nabyla přesvědčení, že výhledové odhady společnosti PayPal dosáhly po náročných čtvrtletích svého dna a že snížený násobek by se měl s oživením prognóz posunout výše.

„Podle našeho názoru je PYPL přesně tím typem akcie, kterou chcete v tomto pásmu vlastnit – defenzivní růst poháněný sekulárními větry, významná tvorba FCF, čistá rozvaha, odhady pro rok 23 jsou vyšší, nikoli nižší – a to vše při rozumném ocenění (5,6% výnos FCF),“ napsal ve středeční zprávě analytik John Davis. „Investorům proto doporučujeme zahájit nebo doplnit pozice na současných úrovních.“

Podle Davise je společnost také připravena na silnější druhou polovinu roku, protože její další služby s přidanou hodnotou by měly významně těžit z rostoucích sazeb.

„Pointa je, že se domníváme, že současné odhady ulice plně neodrážejí dodatečné příjmy z rostoucích sazeb v rámci [ostatních služeb s přidanou hodnotou], což by mohlo pomoci kompenzovat případné slabé příjmy z transakcí souvisejících s makrem ve 2H22/FY23,“ napsal. Podle výpočtů firmy by OVAS mohla v celém roce 2023 na základě současné forwardové křivky Fed Funds dosáhnout přírůstku příjmů ve výši až 900 milionů USD.

Zdroj: Unsplash

Společnost také nedávno schválila zpětný odkup akcií v hodnotě 15 miliard USD, což by mělo akcie v příštích letech rovněž pozvednout.

„Podotýkáme, že komentář managementu o minimálně 50 bp expanze marže v roce 2023 se zdá být žalostně konzervativní, protože přírůstek 400 milionů USD úspor opexu představuje ~130 bp zvýšení marže,“ napsal Davis. „Navíc se domníváme, že společnost by v případě potřeby mohla snížit až dodatečných 700 milionů USD opexu nesouvisejícího s transakcemi, což by přidalo ~0,50 USD k zisku na akcii.“

Celkově Raymond James vidí pro PayPal v příštích letech pohodlný prostor pro dvouciferný růst a s jistotou akcie opět doporučuje.