Miliardář David Rubenstein vsadil na tyto propadlé akcie – zde je důvod…

Ovlivní pád banky Silicon Valley tvůrce politiky, aby zaujali shovívavější postoj ke svým snahám o zvyšování úrokových sazeb?

Na ulici se proslýchá, že je to možné, ale David Rubenstein si tím není tak jistý – miliardář si myslí, že Fed najde střední cestu ve svém pokračujícím úsilí o omezení inflace.

„Mám podezření, že 25 bazických bodů je nejpravděpodobnější rozhodnutí o rozdělení dítěte,“ řekl Rubenstein před zasedáním Federálního rezervního systému, které se uskuteční příští týden.

Ať už má Rubenstein pravdu, nebo ne, důsledkem zvyšování úrokových sazeb v prostředí prudce rostoucí inflace v uplynulém roce byly desítky akcií, které ztratily velké kusy své hodnoty. A vypadá to, že Rubenstein – spoluzakladatel Carlyle Group, soukromé investiční společnosti se spravovanými aktivy v hodnotě téměř 400 miliard dolarů – využíval některých slev na trhu.

Zdroj: Getty Images

Během 4Q22 Rubenstein naložil na dvě jména, která byla v uplynulém roce vystavena solidnímu výprasku. Myslí si kádroví odborníci na akcie na ulici, že i tyto stojí za to nyní vybírat? Zdá se, že ano; obě jsou konsensem analytiků hodnoceny jako Strong Buys. Pojďme se podívat na podrobnosti.

Getty Images Holdings (GETY)

Je velká šance, že práci první akcie podporované Rubensteinem, na kterou se podíváme, budete ve většině dní procházet.

Getty Images je poskytovatelem vizuálního obsahu a od poloviny 90. let vybudovala knihovnu s téměř 500 miliony aktiv zahrnující stock obrázky, videa, fotografie a hudbu. Prostřednictvím její platformy je obsah distribuován po celém světě, přičemž se společností spolupracuje více než 516 000 přispěvatelů a více než 310 partnerů pro obsah. Každoročně Getty pokrývá více než 160 000 zpravodajských, sportovních a zábavních událostí a společnost nashromáždila obrovský archiv snímků, který sahá až do počátků fotografie.

Getty Images je však na veřejných trzích relativně nová, neboť loni v červenci vstoupila na burzu prostřednictvím fúze SPAC. Její debutový rok byl těžký, od 25. července, kdy vstoupila na burzu, klesly akcie o 48 %.

Zdroj: Getty Images

Výkonnosti nepomohla ani nedávno zveřejněná neuspokojivá zpráva za 4. čtvrtletí. Tržby meziročně klesly o 3,2 % na 231,47 milionu dolarů a zároveň zaostaly za konsensuálním odhadem o 10,2 milionu dolarů. Zisk na akcii ve výši -0,06 USD zaostal za prognózou 0,03 USD. Společnost uvedla, že ji ve čtvrtletí ovlivnily směnné kurzy a že vidí další měnové překážky i v první polovině roku 2023.

Rubenstein nicméně zřejmě cítí, že firma má co nabídnout; během 4. čtvrtletí otevřel novou pozici nákupem 11 902 817 akcií. Při současné ceně mají nyní hodnotu přes 58 milionů USD.

Tento býčí sentiment odráží i analytik společnosti Wedbush Michael Pachter, který si myslí, že společnost má „jedinečnou nabídku produktů s obřími překážkami vstupu“.

„Getty teprve začíná objevovat svůj konečný oslovitelný trh. S rozvojem internetu očekáváme masivní nárůst obsahu generovaného uživateli, který bude s velkou pravděpodobností těžit z jedinečného přístupu Getty k vysoce kvalitnímu profesionálnímu obsahu… Vidíme příležitosti pro Getty Images získat podíl na trhu v rámci agenturních, firemních a mediálních rozpočtů vzhledem ke komplexní povaze knihovny obsahu a přizpůsobení, které je vlastní jejímu předplatnému,“ napsal Pachter.

Za tímto účelem Pachter hodnotí akcie GETY stupněm Outperform (tj. Buy), přičemž jeho cílová cena 6 USD naznačuje, že akcie v následujících měsících vzrostou o 23 %.

Většina ostatních analytiků Pachterův názor potvrzuje. Tři nákupy a jeden držení dávají dohromady konsenzuální hodnocení Strong Buy. S průměrnou cílovou cenou 6,75 USD je potenciál růstu ~39 %.

GDS Holdings (GDS)

Další akcií, která Rubensteina zaujala, je GDS Holdings, vývojář a provozovatel čínských vysoce výkonných datových center.

Zařízení společnosti GDS jsou strategicky umístěna v hlavních čínských ekonomických centrech, kde se koncentruje poptávka po službách vysoce výkonných datových center. Společnost provozuje datová centra také v lokalitách nižší úrovně, které si vybírají její klienti. Většinu zákazníků tvoří velké domácí organizace ze soukromého sektoru a globální organizace, finanční instituce, velké internetové firmy, telekomunikační operátoři, poskytovatelé IT služeb a poskytovatelé hyperskalárních cloudových služeb.

Vzhledem ke kombinaci účinků čínského „nulového COVID“ a vládních zásahů proti technologickému sektoru akcie v uplynulém roce výrazně zaostávaly a za posledních 12 měsíců poklesly o ~57 %.

Zdroj: Getty Images

Nicméně tyto protivětry se zmírňují a společnost v právě zveřejněné zprávě za 4. čtvrtletí dosáhla solidních výsledků. Čisté tržby se oproti stejnému období před rokem zvýšily o 9,9 % na 348,6 milionu USD, čímž o 4,62 milionu USD překonaly očekávání ulice. Upravený zisk EBITDA vzrostl o 4,3 % na 155,3 milionu USD a společnost dosáhla ztráty na ADS ve výši 0,15 USD, čímž překonala konsensuální odhad ve výši 0,35 USD. Při pohledu do budoucna, pro celý rok 2023, GDS předpokládá růst tržeb v rozmezí zhruba 6,6 % až 10,7 %.

Pokud jde o Rubensteinovo zapojení, otevřel během čtvrtletí novou pozici nákupem 3 777 424 akcií GDS. Ty mají nyní hodnotu přibližně 60 milionů USD.

Zrcadlově k Rubensteinově důvěře analytik společnosti Truist Greg Miller očekává, že zrušení restriktivní politiky v Číně bude pro tyto oslabené akcie impulsem.

„Nadále se domníváme, že společnost GDS má dobrou pozici, aby mohla těžit ze sekulárního protivětru v Číně a ze své strategické expanze na trzích jihovýchodní Asie,“ vysvětlil analytik. „Nyní, po znovuotevření trhu v Číně, očekáváme, že společnost bude v roce 2023 svědkem zrychleného nasazování zákazníků a oživení výkonnosti akcií by mělo být nevyhnutelné.“

Na základě těchto komentářů Miller hodnotí akcie GDS jako kupní a podporuje je cílovou cenou 50 USD. Tato částka dává prostor pro jednoletý růst o silných 219 %.

Zbytek očekávání ulice nemusí být tak vysoký, i když průměrná cílová cena 34,09 USD stále znamená 12měsíční zhodnocení akcií o solidních 117 %. Díky jednomyslnému hodnocení 5 „Buys“ akcie přirozeně získávají konsenzuální hodnocení „Strong Buy“.