Morgan Stanley navrhuje 3 vysoce kvalitní akcie, které je nyní vhodné koupit

Akcioví experti často zdůrazňují, že je lepší se dívat na věc z dlouhodobého hlediska než hledat krátkodobé zisky. Je to strategie, kterou doporučuje tým americké akciové strategie společnosti Morgan Stanley pod vedením Mikea Wilsona.

Wilson je již delší dobu jedním z nejhlasitějších medvědů na Ulici, ale i když medvědí trh ještě nepovažuje za ukončený, předpovídá, že v příštím roce bude „obraz zisků silnější“. Příznivější měnová politika, ustupující vysoká inflace, zadržovaná poptávka v oblasti investic/kapacit a ve specifických segmentech spotřebitelských služeb, plus oživení globálního hospodářského růstu, to vše by mohlo být hnacím motorem dalšího býčího období.

Co se týče akcií, které budou v čele tohoto růstu, Wilson má představu i o nich: „Naše nejlepší dlouhodobé výběry jsou založeny na udržitelnosti a kvalitě obchodního modelu a příležitosti rozšířit jejich konkurenční výhodu.“

Zdroj: Getty Images

S ohledem na to Wilson a jeho tým připravili seznam nazvaný „30 pro rok 2025“, který je plný jmen odrážejících tyto atributy – akcií, které jsou právě teď zralé na výběr a trpělivému investorovi mají přinést slušné výnosy. Dvě z nich jsme prověřili v databázi, abychom zjistili, jaký názor na ně má zbytek ulice. Tady je přehled.

Blackstone Group (BX)

Seznam doporučených akcií Morgan Stanley je plný tržních gigantů a první jméno, na které se podíváme, jím rozhodně je. S 975 miliardami dolarů spravovaných aktiv (AUM) je Blackstone největším světovým správcem alternativních aktiv. Jako zprostředkovatel finančních produktů zaujímá společnost rozmanitý přístup a má více než 12 000 nemovitostních aktiv a 250 portfoliových společností, přičemž se specializuje mimo jiné na soukromý kapitál, úvěry, řešení pro hedgeové fondy, veřejné dluhy a akcie.

Vzhledem k tomu, že soukromé investiční společnosti, institucionální investoři a bohatí lidé hledají různé možnosti mimo tradiční investiční cesty, roste zájem o alternativní aktiva.

Zdroj: Getty Images

Navzdory celkovému poklesu tržeb předložila společnost na pozadí ekonomické nejistoty silnou zprávu za 4. čtvrtletí. Ve čtvrtletí společnost dosáhla přílivu prostředků ve výši 43,1 miliardy dolarů, což za celý rok vyústilo v celkový příliv prostředků ve výši 226 miliard dolarů. Aktiva pod správou se tak zvýšila o 11 % na 975 miliard USD. Hlavní zdroj příjmů společnosti Blackstone, příjmy z poplatků, zaznamenal 9% nárůst a dosáhl 4,4 miliardy USD. Kromě toho se celkový rozdělitelný zisk zvýšil o 7 % na 6,6 miliardy USD.

To vše pomohlo společnosti Blackstone vyplatit šťavnatou dividendu. Čtvrtletní výplata v současné době činí 0,91 USD, což znamená solidní výnos 5,3 %.

Přestože akcie od počátku roku dosáhly lepších výsledků – 16% nárůst oproti 3% výnosu indexu S&P 500 – analytik Morgan Stanley Michael Cyprys se domnívá, že jsou stále značně podhodnocené.

„Vidíme přesvědčivý vstupní bod, kdy se akcie obchodují za nízké desítky P/E při normalizovaném zisku za nejlepší franšízu ve své třídě s bezkonkurenční šíří produktů a distribučními schopnostmi, která může zvyšovat zisk rychleji, než trh očekává,“ vysvětlil Cyprys. „Dlouhodobě uzamčený kapitál a 187 miliard dolarů suchého prášku umožňují společnosti BX trpělivě čekat na příležitosti a načasovat své výstupy. To přináší značnou palebnou sílu a odolnost, což by v kombinaci s jejich záviděníhodnou značkou mělo společnosti BX umožnit projít cyklem a vyjít z něj silnější.“

Tyto komentáře podporují Cyprysův rating Overweight (tj. Buy), zatímco jeho cílová cena 115 USD dává prostor pro 12měsíční růst o 35 %.

Jinde na Wall Street získaly akcie dalších 9 bodů „Kupovat“, 4 body „Držet“ a 1 bod „Prodat“, což znamená konsenzuální hodnocení „Mírně kupovat“. Průměrná cílová hodnota činí 102,31 USD, což naznačuje, že akcie v příštím roce vystoupají o ~20 % výše.

Northrop Grumman (NOC)

Od jednoho průmyslového giganta k druhému. S tržní kapitalizací 69 miliard dolarů, více než 90 000 zaměstnanci a ročními tržbami přesahujícími 35 miliard dolarů je Northrop Grumman jednou z největších společností v oblasti A&D (letectví a obrany) na světě. Firma se specializuje na výrobu zbraní a je dodavatelem vojenských technologií, vyrábí obranná vozidla, letadla, lodě a vesmírné systémy, mezi nimiž je i nejvýkonnější vesmírný dalekohled na světě – vesmírný teleskop Jamese Webba.

To je recept, který společnosti dobře posloužil v jejích posledních výsledcích – za 4Q22. Tržby vzrostly meziročně o 16,6 % na 10,03 miliardy dolarů a překonaly tak odhad ulice o 390 milionů dolarů. Upravený zisk se oproti stejnému období před rokem zvýšil o 25 % na 7,50 USD a výrazně překonal konsenzuální odhad 6,57 USD. Při pohledu do roku 23 společnost očekává tržby v rozmezí 38 až 38,4 miliardy USD. Konsensus počítal s 37,85 milionu dolarů.

Zdroj: Getty Images

Přesto byly dobré čtvrtletní výsledky v poslední době zastíněny obavami kolem nákladů spojených s jedním z vlajkových programů společnosti – vývojem stealth bombardéru B-21 Raider. Analytička Morgan Stanley Kristine Liwagová však tvrdí, že tyto obavy jsou možná „přehnané“. Ve skutečnosti si Liwagová myslí, že akcie jsou pro tuto „nejistou dobu jako stvořené“.

„NOC považujeme za obranný balast, který je třeba vlastnit,“ řekla Liwagová. „Peer-high growth v roce 2023 a >20% CAGR růstu FCF do roku 2025 nabízejí přesvědčivost… Vesmír je v portfoliu nadále výjimečný a překvapení managementu z rozsahu vítězství konkurenčních programů v této oblasti vnímáme jako dobrý problém. Přestože marže NOC nejsou v roce 2023 imunní vůči makro tlakům a meziroční důchodové vlivy zatěžují nepeněžní zisky, dlouhodobý příběh NOC zůstává nedotčen.“

V souladu s tím Liwagová hodnotí NOC na stupni Overweight (tj. Buy) s cílovou cenou 601 USD. Důsledek pro investory? Upside ~36 % ze současných úrovní.

Nyní přejděme ke zbytku ulice, kde 6 dalších doporučení Buys a Holds, každé z nich plus 1 Sell, poskytuje akciím konsenzuální hodnocení Moderate Buy. Vzhledem k tomu, že průměrná cílová hodnota aktuálně činí 506,83 USD, vidí analytici růst akcií v příštím roce o ~15 %. Jako bonus navíc Norhtrop vyplácí čtvrtletní dividendu ve výši 1,73 USD/akcii, která aktuálně vynáší 1,56 %.