Podle Goldman Sachs jsou tyto akcie bezpečným útočištěm i na tomto nejistém trhu

Bankovní nákaza a obavy z recese nadále trápí investory, ale podle analytiků Goldman Sachs by měli zůstat klidní.

Firma tento týden jmenovala řadu akcií s nákupním hodnocením, které hrají na nejistotu na trhu.

Server CNBC Pro prošel špičkový výzkum Goldman Sachs a našel společnosti, které mají dobrou pozici, aby z něj vyšly na druhé straně.

Patří mezi ně: EQT, Array Technologies, Iron Mountain a Altria.

EQT Corporation (EQT)
Podle analytika Goldmanu Neila Mehty je tato společnost zabývající se průzkumem uhlovodíků vhodnou koupí.

Zdroj: Getty Images

Firma uvedla, že EQT má dobrou pozici pro růst i v případě, že ceny plynu budou nadále klesat.

„Náš rating Buy pro EQT je podpořen diferencovaným rozsahem a zásobami společnosti ve srovnání s konkurenčními společnostmi,“ napsal.

Goldman uvedl, že vysoce „atraktivní“ volné cash-flow společnosti EQT umožňuje „nákup akcií a snížení dluhu“. V dlouhodobém horizontu Mehta předpovídá 14% výnos z volných peněžních toků ve srovnání s 11 % u srovnatelných společností, uvedl.

Akcie mezitím v letošním roce klesly o 9,6 %.

Společnost EQT se minulý měsíc vypořádala s neuspokojivou zprávou o výsledcích za čtvrté čtvrtletí, ale podle firmy by investoři měli zůstat v klidu a nakoupit pokles.

Mehta, který má cílovou cenu 43 USD za akcii, uvedl, že je důležité, aby se investoři zaměřili na „kvalitu“, protože makro podmínky zůstávají tak nejisté.

„Domníváme se, že EQT nabízí atraktivní růst akcií v průběhu celého cyklu,“ řekl.

Iron Mountain Incorporated (IRM)
Akcie společnosti zabývající se správou dat a záznamů od začátku roku klesly o 1,2 %, ale analytik George Tong uvedl, že je čas akcie nakoupit.

Firma vidí před sebou více pozitivních katalyzátorů a poznamenává, že Iron Mountain nabízí odolnost a defenzivní vlastnosti v turbulentním makroprostředí.

Zdroj: Getty Images

„Podnikání společnosti IRM v oblasti datových center, nabídka likvidace starších IT aktiv a digitální řešení, které jsou součástí růstového portfolia IRM, jež podle našeho odhadu tvoří ~30 % celkových tržeb, rostou dvouciferným tempem a mají pozitivní trend,“ uvedl.

Tongovi se rovněž líbí ocenění akcií a tvrdí, že jejich mezinárodní příležitosti jsou podhodnocené.

„Znovuotevření v Číně také slouží jako katalyzátor pro zrychlení růstu tržeb a zvýšení v oblasti ITRenew společnosti IRM,“ napsal.

Kromě toho společnost Iron podle něj pozoruje „zdravé cenové trendy v oblasti skladování“ a její digitální řešení mají dvouciferný růst.

„Věříme, že cenová síla a rozšiřující se růstové portfolio společnosti IRM povedou k atraktivnímu organickému růstu tržeb,“ dodal.

Array Technologies (ARRY)
Akcie společnosti zabývající se řešeními pro sledování solární energie a solárními systémy vzrostly za posledních 12 měsíců o neuvěřitelných 35 %. Analytik Brian Lee však očekává, že akcie mají ještě spoustu prostoru k růstu.

Zdroj: Getty Images

Zpráva o výsledcích společnosti Array za čtvrté čtvrtletí byla smíšená, nicméně Lee očekává, že společnost získá velkou podporu díky zákonu o snížení inflace.

„Při pohledu do roku 2023 se domníváme, že v důsledku ustanovení o domácím obsahu a výrobních úvěrech v IRA dojde k hmatatelnému zvýšení orientačních ukazatelů,“ uvedl.

Lee poznamenal, že společnost Array nezapracovala do svých směrných čísel žádné přínosy z nové legislativy, proto očekává, že bude v budoucnu sloužit jako pozitivní katalyzátor.

„Společnost ARRY poznamenala, že zatím nezaznamenala zrychlení poptávky způsobené konkrétně zákazníky, kteří by se snažili získat nárok na přidání daňového kreditu na domácí obsah z IRA,“ napsal Lee.

Přesto společnost Array zůstává na „solidní cestě“ k ziskovosti a cena akcií je velmi přesvědčivá.

„Zůstáváme u nákupu,“ řekl stručně.

Altria Group (MO)
„Mgmt na svém dni pro investory nastínil přesvědčivou strategii pro zákaz kouření, která má vést k urychlenému [dlouhodobému] růstu. … Po dni pro investory jsme odcházeli optimističtí ohledně budoucnosti společnosti MO a její schopnosti přeorientovat své portfolio na nekuřácký byznys. … MO má i nadále možnost zpeněžit svůj 10,1% podíl ve společnosti [Anheuser-Busch InBev], zejména vzhledem k daňovému štítu, který má nyní z JUUL. Znovu potvrzujeme naše nákupní hodnocení společnosti MO, protože jsme pevně přesvědčeni, že bude schopna pohodlně dosáhnout svého cíle růstu zisku na akcii MSD v letošním roce a v roce 28.“