Wells Fargo předpovídá až 70% rally pro tyto 2 akcie – zde je důvod, proč mají solidní nárůst

Americký akciový trh je připraven zakončit týden pozitivně a s blížícím se prodlouženým svátečním víkendem posiluje optimismus. Tento pozitivní sentiment pramení ze zprávy, že Bílý dům a republikáni v Kongresu se blíží k závěrečné fázi dosažení dohody o zvýšení stropu pro zadlužení vlády, který v současné době činí 31,4 bilionu USD.

Úspěšný návrh zákona o dluhovém stropu by odstranil obavy, že by USA mohly nesplácet své dluhové závazky, a vyhnul by se rizikům, která by taková událost s sebou nesla. Mezitím se investoři stále musí vyrovnávat se zmateným tržním prostředím: tvrdohlavou inflací, vysokými úrokovými sazbami, napjatým trhem práce a zvýšenými obavami z recese.

Jak tedy v tomto prostředí najít další žhavou akcii k nákupu? Jedním ze způsobů může být vyhledávání akcií, které podpořili zejména analytici velkých investičních bank, jako je bankovní gigant z Wall Street Wells Fargo.

Zdroj: Reuters

Akcioví analytici této firmy dávají najevo svůj optimistický výhled tím, že vybírají akcie, které považují za vítěze pro nadcházející rok – vítěze se solidním růstem až o 70 %. S využitím databáze jsme se podívali na dva z těchto tipů společnosti Wells Fargo a zjistili, čím vynikají.

Stagwell, Inc. (STGW)

První akcií, na kterou sází Wells Fargo, je Stagwell, společnost založená známým marketingovým velikánem Markem Pennem. Marketingové strategie společnosti Stagwell se zaměřují na propojení lidské kreativity a datové analýzy, aby nabídly komplexnější pochopení dnešního digitálního světa. Svou strategii společnost podporuje týmovou prací a talentem a poskytuje svým klientům výjimečné služby.

Penn původně založil společnost Stagwell v roce 2015 a v roce 2021 společnost vstoupila do své současné inkarnace dokončením fúze se společností MDC Partners. Dnes Stagwell pracuje na transformaci marketingu prostřednictvím přístupu zaměřeného na digitální technologie. Firma působí prostřednictvím sítě 70 agentur ve více než 34 zemích a obsluhuje více než 4 000 firemních klientů po celém světě.

Zdroj: Getty Images

Měřítkem úspěchu společnosti Stagwell jsou její celkové příjmy. V roce 2022, který byl prvním celým rokem fungování firmy od fúze s MDC, dosáhl nejvyšší řádek 1,995 miliardy dolarů a příjmy rostly i v druhé polovině roku. První čtvrtletí letošního roku však přineslo jiný výsledek.

V 1. čtvrtletí roku 23 zaznamenala společnost Stagwell pokles příjmů i zisku. Čtvrtletní tržby ve výši 622 milionů dolarů byly meziročně nižší o 3,3 % a byly o více než 24 milionů dolarů nižší, než se předpokládalo. V konečném součtu společnost vykázala zisk bez použití metodiky GAAP ve výši 13 centů na akcii; ten zaostal za očekáváním o 7 centů.

Pozitivní je, že společnost Stagwell vykázala za čtvrtletí 53 milionů dolarů v „nových čistých obchodních výhrách“ a 212 milionů dolarů za sledované období 12 měsíců. Společnost ukončila 1Q23 s hotovostí ve výši 138,5 milionu USD.

V průběhu 1. čtvrtletí společnost Stagwell oznámila program zpětného odkupu akcií, který má jednak vrátit kapitál akcionářům, jednak zvýšit hodnotu akcií snížením počtu akcií v oběhu. Program bude zahrnovat celkem 23,3 milionu akcií; během 1Q23 bylo odkoupeno prvních 2,6 milionu akcií v celkové hodnotě 18 milionů USD.

To vše upoutalo pozornost analytika společnosti Well Fargo Stevena Cahalla, který o společnosti Stagwell píše: „STGW si buduje jméno jako síť agentur, které jsou digitálně první a mají základy v oblasti digitální transformace. Odhadujeme tříletý organický růst (’21+’22+’23E) ve výši +41 %, což je téměř dvojnásobek růstu větších agenturních holdingů. STGW má také politickou Advocacy a myslíme si, že politické výdaje v roce 2024 by měly být v rozmezí 10-11 mld. dolarů oproti 9 mld. dolarů v roce 20. Na straně nákladů/marže je STGW na začátku vývoje nástrojů AI, zaměřuje se na snižování nákladů (35 mil. USD nákladů na rok 23-24) a Stagwell Marketing Cloud nabízí příjmy z SaaS s vysokou marží.

„Katalyzátor vyšší ceny akcií vidíme v realizaci silného organického růstu, snižování pákového efektu a pokračování v nasazování kapitálu do fúzí a akvizic a zpětného odkupu akcií,“ shrnul analytik.

Těmito komentáři Cahall podporuje své hodnocení Overweight (tj. Buy) pro tuto akcii a stanovuje cílovou cenu 9 USD, což znamená jednoletý potenciál růstu o 47 %.

Stejně jako Cahall je i zbytek ulice optimistický. Se čtyřmi nákupy a žádným podržením nebo prodejem získala společnost STGW konsenzuální hodnocení Strong Buy. Obchodní cena akcie 6,10 USD a průměrná cílová cena 9,75 USD společně naznačují ~60% potenciál růstu v příštích 12 měsících.

Zentalis Pharmaceuticals (ZNTL)

Nyní se zaměříme na společnost Zentalis Pharma, biotechnologickou firmu v klinické fázi, která pracuje na nové léčbě různých druhů rakoviny. Společnost využívá svůj vlastní integrovaný objevitelský engine k vývoji nových nízkomolekulárních sloučenin jako základu pro nové a účinnější léčebné postupy. Společnost vytváří své kandidátní sloučeniny na léky na základě pečlivé analýzy nádorových drah, aby zajistila, že potenciální léčiva jsou cílená.

Přístup společnosti – pečlivý proces objevování s kandidáty na léčiva, kteří mají více potenciálních aplikací – jí umožňuje pracovat kapitálově efektivním způsobem. Hlavním kandidátem společnosti Zentalis je azenosertib neboli ZN-c3, inhibitor WEE1, který je předmětem 8 samostatných klinických studií.

Zdroj: Getty Images

Tyto studie testují azenosertib jako monoterapii i jako kombinovanou léčbu. Mezi cílové nádory patří serózní karcinom dělohy, několik nádorů vaječníků, osteosarkom a karcinom pankreatu.

Mezi nadcházející katalyzátory řady klinických studií společnosti patří plánované zveřejnění pozitivních klinických údajů o azenosertibu jako kombinované léčbě s chemoterapií proti rakovině vaječníků. Zveřejnění údajů je stanoveno na 5. června na zasedání Americké společnosti klinické onkologie.

Mezi další nadcházející katalyzátory patří plánované zveřejnění údajů o azenosertibu jako monoterapeutické dávce v průběhu 1. pololetí roku 23. Tato studie poskytne údaje o maximální expozici a snášenlivosti, jakož i o klinickém přínosu kandidáta na léčivo pro širokou škálu pacientů. Ve 2. pololetí 23 společnost očekává zveřejnění údajů o azenosertibu v kombinaci s kandidátem na léčivo ZN-d5. Tyto údaje jsou shromažďovány ve studii fáze 1/2 při léčbě akutní myeloidní leukemie. Ve 2. pololetí roku 23 se rovněž očekávají další údaje o kandidátním léčivu ZN-d5 ze studie fáze 1/2 proti relabující nebo refrakterní amyloidóze s lehkými řetězci.

Analytik Derek Archila, který pro společnost Well Fargo pokrývá tuto biotechnologickou akcii, považuje za klíčový bod, který by měli investoři sledovat, příval nadcházejících dat.

„Jedná se o ospalou akcii, protože v poslední době se neobjevila spousta klinických katalyzátorů. Proto se nám líbí nastavení, protože nadcházející aktualizace se zdají být pod radarem a akcie zůstává silně shortovaná – mohlo by dojít k velkému squeezu… Líbí se nám poměr rizika a odměny před optimalizací dávky/RP2D dat a následnými prezentacemi na ASCO… V našem základním případě pro obě aktualizace si myslíme, že se akcie posunou na polovinu 40 dolarů (+100 %), což znamená mkt cap ~2,5 miliardy dolarů, což je podle nás rozumné,“ uvedl Archila.

Všechny výše uvedené skutečnosti vedly Archilu k tomu, aby ZNTL ohodnotil stupněm Overweight (tj. Buy). Kromě toho analytik dává akciím cílovou cenu 46 USD, což naznačuje ~70% zhodnocení akcií v nadcházejícím roce.

Jedná se o další akcii, která od analytiků z Wall Street získává jednomyslné hodnocení Strong Buy, tentokrát na základě 8 nedávných pozitivních hodnocení. Společnost ZNTL se obchoduje za 26,98 USD a její průměrná cílová cena 48,25 USD znamená 12měsíční zhodnocení ~79 %.