Tato akcie bude mít zásadní význam pro integraci AI pro tisíce podniků

Těžko byste hledali společnost, která nechce do svých systémů integrovat umělou inteligenci (AI). Vzhledem k poptávce zákazníků i interních zákazníků po těchto produktech má smysl zkoumat, jak může AI pomoci firmě uspět.

Jen málo společností však má odborné znalosti pro vývoj a implementaci těchto produktů. Proto přichází na řadu poradenská firma, jako je Accenture (ACN). Díky týmu odborníků Accenture může pomoci integrovat umělou inteligenci a mnoho dalších populárních řešení do produktů nebo interních systémů klienta. Vzhledem ke své vedoucí roli je Accenture také skvělou investicí. Přečtěte si, proč se společnost Accenture jeví jako vynikající akcie k nákupu v tomto provozním prostředí.

Podnikání společnosti Accenture není v současné době v nejlepší kondici

Jako technologická poradenská firma má Accenture širokou škálu specializací. Ať už se jedná o umělou inteligenci, kybernetickou bezpečnost, blockchain, edge computing, nebo dokonce metaverse, Accenture má skupinu odborníků, kteří dokáží převést vaši vizi do reality. S téměř 750 000 zaměstnanci má Accenture rozsáhlou a globální působnost, která nemá obdoby.

Zdroj: Pixabay

Vzhledem k nákladnosti najímání poradenských firem na zavádění změn se však společnosti Accenture v poslední době příliš nedaří. Ve druhém čtvrtletí fiskálního roku 2023 (skončilo 28. února) se tržby zvýšily o 5 % na 15,8 miliardy dolarů. Kromě toho očekává, že celkový růst tržeb ve fiskálním roce 2023 se bude pohybovat mezi 8 a 10 % v místní měně (Accenture sídlí v Irsku). Tento výhled odráží prostředí, ve kterém podniky nejsou ochotny utrácet více za nové projekty kvůli ekonomické nejistotě.

Investoři by však měli mít na paměti, kdy byly tyto pokyny vydány: března. V té době umělá inteligence jako trend nabírala na síle, ale možná nebyla tak rozšířená jako nyní. Stačí se podívat na pokyny, které společnost Nvidia poskytla během čtvrtého čtvrtletí roku 2023 27. února. Stále předpovídala záporný růst tržeb a nezmínila se o ohromující poptávce po AI, která byla na obzoru. Poté 24. května Nvidia prozradila, že vidí nebývalou poptávku po svých GPU pohánějících umělou inteligenci, a předpověděla tržby za 2. čtvrtletí ve výši 11 miliard dolarů, což představuje meziroční nárůst o 64 %.

I když netvrdím, že je to zaručené, dává smysl, že Accenture pravděpodobně zaznamenává nárůst poptávky po svých odborných znalostech v oblasti umělé inteligence, protože mnoho klientů nemá vlastní znalosti nebo zdroje potřebné k zavedení těchto řešení.

Zdroj: Getty Images

S tímto katalyzátorem na obzoru vypadají akcie Accenture atraktivně.

Akcie společnosti Accenture jsou z historického hlediska přiměřeně oceněny

Akcie společnosti Accenture byly vždy drahé, protože investoři jí přisuzovali prémii kvůli její dlouhodobé výkonnosti. Díky stálému zpětnému odkupu akcií a pěknému dividendovému výnosu (v současnosti kolem 1,4 %) je to jedna z těch akcií, které mnoho investorů nakoupí a pak na ně prostě zapomene.

Vzhledem k tomu, že zpětný odkup akcií a dividendy jsou klíčovou součástí investiční teze společnosti Accenture, budeme společnost oceňovat pomocí poměru ceny k volnému peněžnímu toku (FCF), protože tento údaj udává relativní hodnotu na základě jejího potenciálu k dosažení kapitálové návratnosti. Kromě nárůstu v roce 2022 se zdá, že akcie Accenture se obchodují v obvyklém oceňovacím pásmu mezi 18 a 24násobkem FCF.

Přestože společnost Accenture v posledních měsících zaznamenala růst spolu se zbytkem trhu (za poslední tři měsíce akcie Accenture vzrostly o 16 %), zůstávají její akcie přiměřeně oceněny. Navíc by tato metrika měla klesnout na levnější úrovně, pokud poptávka po umělé inteligenci společnost podpoří, což očekávám.

Zdroj: Burzovnísvět.cz

Společnost Accenture pravděpodobně nebude muset najímat další zaměstnance, aby tuto poptávku uspokojila, takže případné zvýšení příjmů by se mělo projevit přímo v hospodářském výsledku. To bude znamenat výrazný nárůst FCF a akcie budou vypadat levněji, protože se zvýší jmenovatel poměru.

I když se tato poptávka ve 3. čtvrtletí Accenture neobjeví, stále společnosti dlouhodobě věřím. Je stabilně rostoucí a má vynikající výsledky v oblasti akcí vstřícných k akcionářům. Díky rozsáhlým schopnostem v oblasti umělé inteligence by měla těžit i z jejího zavádění.