Společnost Ark Invest Cathie Woodové prodává Roku a místo toho kupuje tuto růstovou akcii

ROKU, jedna z dominantních investičních akcií ve fondech Ark Invest Cathie Woodové, v poslední době zaznamenala redukci svých pozic v portfoliu ARK, protože od začátku listopadu bylo prodáno více než 900 000 akcií. Fondy Woodové přesunuly svou pozornost na společnost The Trade Desk, a to i přes její nedávno pokleslou výkonnost akcií. Nicméně se zdá, že tato společnost má silnou pozici v odvětví, které zažívá sekulární růst, a v dlouhodobém horizontu by mohla výrazně zvýšit svou hodnotu, což naznačuje potenciální směr, kterým by se investoři měli vydat.

Roku zaujímá dominantní místo napříč fondem Ark Invest. V rámci jejího vlajkového fondu Ark Innovation ETF a fondu Ark Next Generation Internet ETF má ROKU velkou váhu. Společnost The Trade Desk, až na nedávné potíže s akciemi, působí ve stejném prostoru jako Roku, čímž si ve světě investování vybojovala rozhodující prostor.

Zdroj: Unsplash

Nedávné zprávy o výsledcích hospodaření společností Roku i The Trade Desk ukazují rozdílné reakce trhu. Společnost Roku vykázala za třetí čtvrtletí pozitivní nárůst tržeb, přičemž tržby vzrostly o 20 % díky většímu zapojení uživatelů a aktivním účtům. Tyto ukazatele překonaly předpovědi analytiků pro uvedené období, což vytváří další optimismus s výhledem společnosti Roku na čtvrté čtvrtletí, který předpokládá trvalý růst reklamy. Tato čtvrtletní odhalení vedla ke zvýšení cílové ceny ze strany analytiků, což vytvořilo ideální příležitost pro Woodovou a její tým prodat akcie Roku za vyšší ceny.

Nakoupit akcie Roku, Inc. za $94.81 (0.03%)

Naopak společnost The Trade Desk měla za třetí čtvrtletí smíšené výsledky. Zatímco její tržby a zisk překonaly očekávání analytiků s 25%, resp. 27% nárůstem, prognózy společnosti pro čtvrté čtvrtletí vzaly za své. Jako příčiny tohoto zmírnění předpovědi bylo uvedeno několik faktorů, včetně obecné makroekonomické nejistoty a stimulace výdajů na reklamu v důsledku stávek zaměstnanců automobilového průmyslu a herců. Tyto zprávy vedly k propadu akcií, jejichž cena v určitém okamžiku klesla o více než 20 %. Tento pokles umožnil společnosti Ark Invest nakoupit 542 620 akcií pro ETF Ark Innovation, což by mohlo inspirovat ostatní investory.

Je zásadní poznamenat, že jak Roku, tak The Trade Desk hrají zásadní roli při využívání sekulárního růstu trhu se streamovacími médii a připojenými televizory. Roku se zabývá prodejem zařízení i platformou, přičemž zařízení zahrnují mimo jiné streamovací USB, chytrá zařízení, přehrávače a jejich platforma zahrnuje prodej reklamy a podíly na příjmech z předplatného streamování. Naproti tomu společnost The Trade Desk se specializuje na technologie digitální reklamy s hlavním zaměřením na aplikace pro připojené televize, což vede k podnikání s vysokou marží, které je na vrcholu celkového trhu digitální reklamy.

Zdroj: Unsplash

Mezi konkurencí si společnost Roku, která se opírá o solidní růst počtu uživatelů a jejich zapojení, vytváří větší konkurenční výhodu než společnost The Trade Desk tím, že využívá svou platformu na straně poptávky ke sjednocení uživatelů, streamovacích mediálních společností a inzerentů. Kromě toho akcie Roku nabízí také atraktivní ocenění, neboť se obchodují za 3,9násobek tržeb ve srovnání s 18,5násobkem tržeb společnosti The Trade Desk. Tento aspekt spolu se silnými prodeji zařízení, růstem počtu uživatelů a zapojením vykresluje prosperující budoucnost segmentu platformy.

Navzdory tomuto optimistickému výhledu by investoři měli postupovat obezřetně. Nedávný úbytek akcií Roku neznamená úplné nahrazení Roku společností The Trade Desk. Firma Cathie Woodové pouze snižuje celkovou pozici po prudkém růstu Roku, přičemž je třeba mít na paměti, že analytici společnosti Ark Invest předpokládají v dlouhodobém horizontu značný růst Roku. Pro investory je tedy zásadní ponechat si Roku a zároveň zvážit potenciál The Trade Desk.

Nakoupit akcie The Trade Desk, Inc. za $67.19 (0.54%)