Vysoce doporučené růstové AI akcie, které kupuje nejlepší hedgeový fond na Wall Street

V rekordním roce pro hedgeové fondy vykázala společnost Citadel Kena Griffina v loňském roce bezprecedentní zisk ve výši 16 miliard USD, čímž se stala nejziskovějším hedgeovým fondem v historii. Aktiva firmy jsou rozdělena mezi tisíce akcií – žádná z nich netvoří více než 0,3 % portfolia – což je jasným důkazem strategického investičního přístupu Citadelu.

Během třetího čtvrtletí Citadel ztrojnásobil své podíly ve společnostech Alphabet (GOOG) a CrowdStrike Holdings (CRWD), což je neocenitelným důkazem vysoké důvěry firmy v tyto investice. Tento obnovený zájem je v souladu s rozšířenou jistotou analytiků Wall Street o těchto společnostech. Obě akcie mají v současné době konsenzuální nákupní hodnocení a v dohledu není žádné prodejní doporučení.

Alphabet: rozšiřování digitálních hranic

Prognózy růstu společnosti Alphabet vycházejí z jejího upevněného renomé na trzích reklamních technologií i cloud computingu, které by měly do roku 2030 růst přibližně o 14 % ročně. Tento technologický gigant také začleňuje umělou inteligenci (AI) do svých nesčetných produktů a platforem, aby posílil svou pozici na trhu.

Zdroj: Shutterstock

V letošním roce si společnost Alphabet díky efektivnímu zapojení uživatelů a rozsáhlým sítím zdrojů dat připíše do své pokladny téměř 29 % celosvětových příjmů z digitální reklamy. Společnost vlastní portfolio šesti známých produktů, z nichž každý oslovuje více než 2 miliardy uživatelů po celém světě. Globálnímu trhu vyhledávačů a streamovacích platforem dominují vyhledávač Google, respektive YouTube.

Sektor reklamy ve vyhledávání je klíčový, neboť tvoří více než 40 % všech výdajů na digitální reklamu. Inovativní integrace generativní umělé inteligence do vyhledávače Google Search a jeho reklamního softwaru od společnosti Alphabet slibuje lepší uživatelskou zkušenost a poutavější, konverzační reklamu.

V oblasti cloud computingu se Google Cloud nachází za konkurenčními službami Amazon Web Services a Microsoft Azure, ale i tak si ve 3. čtvrtletí zajistil 11 % výdajů na cloudovou infrastrukturu a platformu. Nový generativní asistent s umělou inteligencí Duet AI, který využívá stávající odborné znalosti v oblasti umělé inteligence, má automatizovat pracovní postupy v rámci služby Google Workspace a předpovídá společnosti Alphabet potenciální nárůst podílu na trhu.

Navzdory zpomalení růstu služby Google Cloud překonaly výsledky společnosti Alphabet za 3. čtvrtletí předpovědi: tržby vzrostly o 11 % na 76,7 miliardy USD a čistý zisk podle GAAP vyskočil o 42 % na 19,7 miliardy USD. To naznačuje silný potenciál společnosti Alphabet dosahovat v příštím desetiletí dalšího růstu tržeb v dvouciferných procentech.

Zdroj: Unsplash

Nakoupit akcie Alphabet Inc. za $136.63 (-1.35%)

CrowdStrike Holdings: Priorita kybernetické bezpečnosti

Společnost CrowdStrike, přední značka v oblasti zabezpečení koncových bodů, zabezpečení cloudu a analýzy hrozeb, vděčí za svůj vzestup rozsáhlému softwarovému portfoliu a nejmodernějším schopnostem detekce hrozeb na bázi umělé inteligence.

Platforma CrowdStrike Falcon nabízí více než dvě desítky softwarových modulů pokrývajících několik hlavních bezpečnostních vertikál. Tento integrovaný přístup eliminuje složitost pracovních postupů pro podniky, které se obvykle spoléhají na řadu bodových produktů, z nichž každý má vlastní rozhraní.

Špičkové schopnosti umělé inteligence a ochrana před hrozbami jdou u CrowdStrike ruku v ruce, což dokládá i tvrzení společnosti Frost & Sullivan, že společnost je lídrem v oblasti aplikace umělé inteligence a strojového učení do zabezpečení koncových bodů a je bezkonkurenční v prevenci útoků malwaru.

Zdroj: Getty Images

Ve druhém čtvrtletí fiskálního roku 2024 příjmy společnosti CrowdStrike vystřelily o 37 % na 732 milionů dolarů, a to díky přílivu nových zákazníků a stávajícím uživatelům, kteří nasadili více softwarových modulů. Její čistý zisk bez použití GAAP se více než zdvojnásobil a dosáhl 180 milionů dolarů.

Společnost v současné době sleduje značnou tržní příležitost v hodnotě 76 miliard dolarů. S rostoucí poptávkou po softwaru pro kybernetickou bezpečnost a pokračujícími inovacemi produktů by se toto číslo mohlo do roku 2026 vyšplhat na 158 miliard dolarů. Kromě toho představuje zákaznická základna společnosti CrowdStrike čítající 23 000 zákazníků v porovnání s konkurenty, jako jsou Palo Alto Networks (80 000), Fortinet (680 000) a Microsoft (1 milion), pozoruhodný růstový potenciál.

Závěrem lze říci, že silná pozice společnosti Alphabet na trhu reklamních technologií a cloud computingu nabízí stabilní investici dobře připravenou na dvouciferný růst v příštím desetiletí. Stejně tak zaměření společnosti CrowdStrike na komplexní kybernetickou bezpečnost je přesvědčivým argumentem pro trvalý a rychlý růst v nadcházejících letech. Tyto vyhlídky na vysoký růst, potvrzené kladným stanoviskem Citadely, vytvářejí přesvědčivý argument pro investory, kteří o těchto růstových akciích uvažují.

Nakoupit akcie CrowdStrike Holdings, Inc. za $210.47 (0.41%)