Nejlepší analytici Wall Street doporučují tyto akcie pro dlouhodobý horizont

S blížícím se koncem listopadu investoři stabilně sledují silný měsíc a tři hlavní akciové průměry vykazují výrazné měsíční zisky. Profesionálové z Wall Street, kteří jsou zběhlí v umění rozebírat detaily, vytipovali několik akcií, které zřejmě disponují významným potenciálem dlouhodobého růstu. Podle údajů platformy TipRanks, která hodnotí analytiky na základě jejich předchozích výsledků, vám přinášíme přehled pěti nejlepších akcií, které jsou v hledáčku Wall Street: Domino’s Pizza (DPZ), Palo Alto Networks (PANW), Monday.com (MNDY), Alphabet (GOOGL) a Intel (INTC).

Domino’s Pizza je na vrcholu tohoto seznamu. Společnost byla předmětem důkladné analýzy analytika BTIG Petera Saleha, která následovala po několika setkáních s vedením společnosti ohledně jejích prodejních strategií, věrnostního programu a přístupu agregátorů. Saleh obhajoval nákupní rating pro akcie DPZ se statusem “top pick” a cílovou cenou 465 USD. Podle Saleha přepracování programu odměn společnosti Domino’s zaměřeného na zákazníky s nízkou frekvencí odnášek spolu s průlomovým partnerstvím se společností Uber Eats jistě zvýší tržby i ziskové marže franšízantů.

Nakoupit akcie Domino’s Pizza, Inc. za $370.32 (0.22%)

V žebříčku TipRanks se Saleh umístil na 504. místě mezi více než 8600 analytiky a jeho hodnocení mají 58% úspěšnost, přičemž každé hodnocení přináší průměrný výnos 9,1 %.

Společnost Palo Alto Networks, která se zabývá kybernetickou bezpečností, je vysoce hodnocena také analytikem BTIG Grayem Powellem, a to navzdory nesplnění odhadů čtvrtletních účtů a vydání slabého výhledu účtů. Powell nicméně zdůrazňuje silné poptávkové prostředí a vyšší viditelnost prodejního potrubí a je přesvědčen, že faktory, jako je růst ročních opakujících se příjmů z zabezpečení nové generace a zvýšení celoroční provozní marže a výhledu zisku na akcii, pomohou kompenzovat zpomalující se růst na trhu s firewallovými zařízeními. Powell, který se může pochlubit 904. místem mezi analytiky na TipRanks, se posunul k potvrzení nákupního ratingu a cílové ceny 292 USD.

Nakoupit akcie Palo Alto Networks, Inc. za $266.08 (1.12%)

Následuje platforma pro správu práce Monday.com, která je chválena za působivé výsledky za třetí čtvrtletí. Analytik Goldman Sachs Kash Rangan zvýšil cílovou cenu na 270 USD z 250 USD a zároveň potvrdil nákupní doporučení. Rangan upozornil na solidní tržby Monday.com a vyšší než očekávanou provozní marži, jakož i na rozšiřující se poptávku po nových nabídkách. Rangan je na TipRanks na 440. místě, přičemž jeho hodnocení jsou z 59 % úspěšná a přinášejí průměrný výnos 8,2 %.

Nakoupit akcie monday.com Ltd. za $175.05 (0.03%)

Alphabet, mateřská společnost Googlu, sice vykázala působivé výsledky za třetí čtvrtletí, ale nesplnila očekávání ohledně tržeb z Google Cloud. Analytik společnosti Tigress Financial Ivan Feinseth však stále podporuje nákupní hodnocení pro akcie GOOGL a dokonce zvýšil cílovou cenu na 176 USD ze 172 USD s odkazem na potenciální zrychlení růstu tržeb. Feinseth je v žebříčku TipRanks na 337. místě, jeho hodnocení jsou úspěšná v 58 % případů a přinášejí průměrný výnos 9 %.

Nakoupit akcie Alphabet Inc. za $136.69 (-1.30%)

Nakonec je společnost Intel chválena za působivé výsledky za třetí čtvrtletí a účinné iniciativy na úsporu nákladů. Analytik společnosti Mizuho Vijay Rakesh zvýšil doporučení pro akcie INTC na “koupit” z “držet” a zároveň zvýšil cílovou cenu na 50 USD z 37 USD s odkazem na nadcházející uvedení produktů společnosti Intel na trh a oznámení klientů z oblasti slévárenství. Rakesh zaujímá 62. pozici mezi více než 8600 analytiky na TipRanks, přičemž každé jeho hodnocení se ukázalo jako úspěšné v 60 % případů a přineslo průměrný výnos 19,1 %.

Nakoupit akcie Intel Corporation za $43.96 (0.66%)

Vzhledem k tomu, že investoři uzavírají úspěšný listopad, je zřejmé, že trh s působivými výnosy drží nad vodou řada faktorů. Jisté však zůstává, že velkorysý fond dlouhodobých růstových vyhlídek posiluji první pětku Wall Street.