Morgan Stanley říká, že tyto 3 akcie jsou nejlepšími tipy pro rok 2024

Na sklonku roku 2023 se investoři po celém světě chystají vstoupit do nového roku vyzbrojeni předpověďmi a strategiemi, jak se na trzích zachovat. Za tímto účelem jim akcioví stratégové společnosti Morgan Stanley poskytli svůj pohled na rok 2024. Mike Wilson, investiční ředitel společnosti Morgan Stanley, stojí v čele tohoto týmu a je ohledně nadcházejícího roku opatrně optimistický.

Navzdory současnému ekonomickému klimatu se slábnoucími prognózami zisků, oslabujícími ekonomickými údaji a omezenou rally na akciovém trhu, která je do značné míry závislá na výkonnosti sedmi technologických firem s megakapacitou, je Wilson považuje za krátkodobé překážky v očekávaném vzestupu fiskálního štěstí. Jakmile se posuneme dále do roku 2024, Wilson předpovídá, že se ekonomické mraky rozptýlí a odhalí se “oživení zisků”, které by mohlo poskytnout úrodné investiční příležitosti napříč trhem. Připouští, že riziko spojené s jednotlivými akciemi zůstává značné, nicméně naznačuje, že takové podmínky jsou příznivé pro “prostředí pro výběr akcií”.

Jako vodítko pro investory v této průzkumné fázi nabídla společnost Morgan Stanley své nejlepší tipy na rostoucí investice v roce 2024: Delta Airlines (DAL), Keysight Technologies (KEYS) a Natera (NTRA).

Zdroj: Getty Images

Delta Airlines, známý starší dopravce a etalon leteckého průmyslu, je přesvědčivou investiční příležitostí. Navzdory tomu, že Delta předsedá chřadnoucím akciím kvůli rostoucím nákladům na pohonné hmoty, dosáhla ve 3. čtvrtletí 2023 povzbudivých fiskálních výsledků a překonala očekávání, když za 3. čtvrtletí vydělala rekordních 15,5 miliardy dolarů a zisk na akcii bez použití metodiky GAAP činil 2,03 dolaru. Ravi Shanker, analytik Morgan Stanley, se domnívá, že silná značka společnosti Delta, poptávka prémiových zákazníků a účinná kontrola nákladů ji připravují na slibnou trajektorii v roce 2024.

Nakoupit akcie Delta Air Lines, Inc. za $36.64 (1.66%)

Další lákavou vyhlídkou pro potenciální investory je společnost Keysight Technologies. Tato technologická společnost poskytuje důležité nástroje a přístroje pro celou řadu průmyslových odvětví a nabízí odolnost vůči hospodářským poklesům. Navzdory zdokumentovanému poklesu hodnoty akcií o 20 % za poslední rok výsledky společnosti Keysight za 4. čtvrtletí 23. fiskálního roku překonaly očekávání a naznačily připravenost na oživení v roce 2024. Analytička společnosti Morgan Stanley Meta Marshall posiluje Keysight jako jednu ze svých nejlepších investičních voleb a tvrdí, že díky různorodým faktorům růstu je to pro investory výhodný vstupní bod.

Nakoupit akcie Keysight Technologies, Inc. za $137.88 (1.14%)

A konečně je tu Natera, biotechnologická společnost zabývající se testováním bezbuněčné DNA (cfDNA), což je nově vznikající třída minimálně invazivních testů DNA. Její testovací schopnosti nabízejí velký potenciál v odvětvích zdravotní péče, zejména v onkologii, orgánovém zdraví a zdraví žen. Výsledky společnosti Natera za 3. čtvrtletí 2023 byly dobrým znamením, neboť tržby dosáhly 268,3 milionu USD – meziročně o neuvěřitelných 27 % více – a zisk na akcii ve výši 95 centů překonal odhady. Tejas Savant ze společnosti Morgan Stanley uvádí jako klíčové podpůrné faktory pro investici do společnosti Natera vysoké objemy testů a robustní produkty. Savant považuje společnost Natera za “nejlepší diferencovanou platformu ve své třídě” s mnoha nadcházejícími příležitostmi s vysokou hodnotou, které nejsou v současné době zohledněny v prognózách Wall Street.

Nakoupit akcie Natera, Inc. za $56.64 (2.96%)

Přestože je zkoumání budoucích investičních cest složité a spletité, všudypřítomná nejistota nutí investory hledat moudrost u odborníků na trhu. Rozumné investiční strategie, které se řídí neustálou analýzou a předvídavostí, mohou proplout proměnlivými vlnami ekonomického štěstí. Investoři mohou do roku 2024 vstoupit s pragmatickou strategií vyladěnou podle neustále se měnícího rytmu trhu, pokud se zamyslí nad perspektivními zisky, které dosahují takové stálice, jako jsou Delta Airlines, Keysight Technologies a Natera.