Společnost J.P. Morgan doporučuje k nákupu tyto 2 akcie s potenciálem růstu o více než 60 %

Poté, co americký akciový trh zaznamenal v listopadu v rámci indexu S&P 500 solidní růst o 8,5 %, vykazuje povzbudivý pokrok a od počátku roku vzrostl o zhruba 19 %. Vycházejíc z tohoto vzestupného trendu, navrhuje globální investiční stratéžka společnosti JPMorgan, Madison Fallerová, tři podpůrné faktory pro setrvání na akciovém trhu. Zaprvé se zdá, že postupné ochlazování americké ekonomiky působí proti riziku přehřátí. Za druhé, míra inflace nadále klesá a současně se zpomaluje růst cen. A konečně náznaky naznačují, že Federální rezervní systém by mohl přestat zvyšovat sazby a začátkem příštího roku by mohl začít s jejich snižováním.

Fallerová sice tvrdí, že je třeba ještě dosáhnout dalšího pokroku, zejména vzhledem k 4% jádrové inflaci, což je dvojnásobek cíle Federálního rezervního systému, ale domnívá se, že vývoj jde znatelně správným směrem. Ve světle těchto pozitivních zpráv prosazují akcioví analytici JPM býčí tezi a konkrétně doporučují dvě akcie, které vykazují značný růstový potenciál v nadcházejících 12 měsících.

Zdroj: Getty Images

Společnosti Lexeo Therapeutics (LXEO) a BioCryst Pharmaceuticals (BCRX) si od analytiků Wall Street vysloužily konsenzuální hodnocení “Strong Buy” a v nadcházejícím roce vykazují potenciál růstu o 60 % a více.

Společnost Lexeo Therapeutics se zabývá výzkumem biotechnologií v rané fázi klinického vývoje. Špičkové postupy genové terapie společnosti se uplatňují při vývoji nových terapeutických léků, které léčí geneticky definovaná kardiovaskulární onemocnění a onemocnění centrálního nervového systému. Výzkumný program společnosti Lexeo v současné době zahrnuje sedm směrů soustředěných do dvou širokých kategorií: kardiologické programy a programy pro CNS. Kromě toho dva z jejích programů postoupily do klinických studií na lidech.

Společnost Lexeo nedávno vstoupila na veřejné trhy, když v listopadu provedla IPO za nabídkovou cenu 11 USD za akcii, přičemž otevírala na 9,50 USD. Akcie zaznamenaly 24% nárůst oproti své počáteční uzavírací ceně a vygenerovaly zhruba 100 milionů dolarů hrubých výnosů získaných z nabídky.

Tessa Romerová z JPM vidí v Lexeo solidní výzkumný program s dosažitelnými cíli. Podle ní “platforma kandidátů na genovou terapii společnosti Lexeo nabízí výjimečný přístup ke genetickým onemocněním s omezenými možnostmi léčby a významnou nenaplněnou potřebou”. Romerová zahájila krytí s ratingem Overweight (koupit) a cílovou cenou 20 USD, což naznačuje jednoroční potenciál růstu o 60 %.

Nakoupit akcie LXEO za $15.35 (20.68%)

Další akcií, kterou má Romerová v hledáčku, je BioCryst Pharmaceuticals. Společnost BioCryst se sídlem v Durhamu v Severní Karolíně se zaměřuje na léčbu vzácných onemocnění a na trhu má dva schválené léky. S probíhajícím uváděním přípravku orladeyo, který je určen k léčbě dědičného angioedému, očekává společnost BioCryst celkové tržby z prodeje produktů ve výši přibližně 320 milionů USD. Analytička JPM Jessica Fyeová zůstává ohledně společnosti BioCryst optimistická, zejména s ohledem na počáteční, ale rozsáhlou přípravu a potenciální růst přípravku orladeyo. Fyeové ratingová známka Overweight (Buy) a její cílová cena 10 USD naznačují růst o 84 % v příštím roce.

Nakoupit akcie BioCryst Pharmaceuticals, Inc. za $6.15 (4.59%)

Celkově je nálada na trhu vůči těmto akciím vysoce býčí. Konsensuální hodnocení Strong Buy je podpořeno mnoha pozitivními recenzemi. Zdá se, že investorům tyto akcie v příštím roce přinesou značné výnosy. S blížícím se koncem roku se zdá, že situace na akciových trzích poskytuje náročným investorům četné příležitosti k růstu, neboť tyto dvě analytiky favorizované biotechnologické akcie mají potenciál přinést v nadcházejícím roce masivní výnosy.