JPMorgan radí koupit tuto imunologickou akcii, která je připravena na růst o téměř 40 %

Podle nejnovější předpovědi banky JPMorgan se očekává, že společnost Immunovant Inc., která je na vzestupu v oblasti biotechnologií, se stane klíčovým hráčem v odvětví autoimunitního zdraví. Bankovní gigant nedávno zahájil pokrývání biotechnologických akcií, udělil jim rating “overweight” a stanovil cílovou cenu 51 USD. Tento výhled naznačuje, že akcie Immunovant mohou zažít nárůst o více než 37 % z jejich závěrečné ceny 37,13 USD z minulého pátku.

Přestože v tomto čtvrtletí zažily 9% propad, podle Briana Chenga, významného analytika společnosti JPMorgan, není situace znepokojivá. Postavil pokles jako normální výkyv trhu a říká: “Zatímco v krátkodobém horizontu očekáváme osekanost akcií IMVT způsobenou tokem dat od konkurence, myslíme si, že dlouhodobý, nerizikový výhled IMVT skýtá příležitosti vzhledem k četným klinickým a strategickým katalyzátorům do 1. pololetí roku 25.”

Podle kotace společnosti Immunovant, Inc. (IMVT) na burze NYSE Arca činí její současná tržní cena 37,50 USD, a to k 20. únoru 2024.

Nakoupit akcie IMVT za $37.65 (0.39%)

Podle Chenga je jedním z hlavních katalyzátorů potenciálního úspěchu společnosti Immunovant její využití technologie proti neonatálnímu Fc receptoru (anti-FcRn) pro léčbu autoimunitních onemocnění, což ji staví do pozice jednoho z klíčových hráčů v této oblasti. Cheng, který zaokrouhlil přibližně polovinu své stanovené cílové ceny pro Immunovant na 51 USD, věnuje pozornost specifickým strategiím společnosti zaměřeným na řešení Gravesovy choroby a onemocnění štítné žlázy.

Cheng si uvědomuje, že konkurence zaměřená na FcRn je značně početná, a upozorňuje na silné postavení společnosti Immunovant díky: “(1) její řada subkutánně samopodávaných přípravků může vynikat potenciální výhodou v účinnosti a snadnosti použití, zejména na trzích, kde je konkurence již vepředu, a (2) strategicky se pohybuje v oblastech, jako je štítná žláza / endokrinologie, kde může být prvním tahounem”.

Dalším faktorem, který přispívá k růstu akcií společnosti Immunovant, je probíhající klinické hodnocení inovativního injekčního přípravku IMVT-1402, který je určen ke snížení hladiny protilátek proti imunoglobulinu G. Tato protilátka je často spojována se zánětem a autoimunitním onemocněním. K tomu Cheng říká: “Myslíme si, že portfolio společnosti IMVT může být přizpůsobeno její výhodě a výkonnosti pipeline”. Společnost má podle něj stále významný růstový potenciál díky projektu “1402”.

Nedávný vývoj v biotechnologické oblasti naznačuje příznivé prostředí pro fúze, akvizice a partnerství. Cheng upozornil na dohody, jako je ta mezi společnostmi Roche a Telavant a samostatné partnerství mezi společnostmi Merck a Prometheus. Vzhledem k těmto tržním trendům se portfolio společnosti Immunovant jeví jako atraktivní a má potenciálně dobré předpoklady pro navázání výhodných partnerství.

Zdroj: Getty Images

Na závěr si Cheng stojí za svým pozitivním výhledem na společnost Immunovant a její slibnou budoucnost v biotechnologickém sektoru. Nedávné kroky společnosti a současné tržní trendy vytvářejí příznivé prostředí pro její okamžitý růst a dlouhodobý úspěch. Jeho příznivé předpovědi pro společnost Immunovant přesahují ceny akcií a poukazují na její vlivné postavení v oblasti výzkumu a léčby autoimunitních onemocnění a na její potenciál stát se lídrem v oblasti nadcházejících vědeckých objevů.

Úspěšný vývoj a aplikace jejich anti-FcRn technologie by mohly společnost Immunovant vynést na mapu jako významnou sílu v boji proti autoimunitním onemocněním. Jejich další vývoj medicínsky pokročilých, samostatně podávaných léčebných postupů je jistě vynese na přední místo v oboru. Vzhledem k probíhajícím klinickým zkouškám přípravku IMVT-1402 a jeho potenciálu v boji proti autoimunitním chorobám se zdá, že budoucnost společnosti Immunovant skýtá vzrušující možnosti.