Akcie, které Wall Street naprosto podceňuje

I odborníci se někdy mýlí…

Podhodnocené zásoby představují ošemetný příběh. Na jedné straně je vždy možné najít skryté klenoty, které kravaťáci z Wall Street ignorovali. Na druhou stranu jsou však tyto momenty poměrně vzácné. Koneckonců tito lidé jsou placeni za to, aby takové příležitosti hledali. Obvykle odvádějí dobrou práci.

Nicméně lidé jsou lidé – i ty nejchytřejší a nejvzdělanější iterace. A to znamená, že dělají chyby nebo přehlížejí některé nápady. Dále, každý má své vlastní předsudky a tato šikmá mentalita může upřednostňovat určité koncepty před jinými. Není to fér, ale takový je život.

Vzhledem k tomu, že odborníci nejsou dokonalí, může se někdy vyplatit vyhlásit audible na čáře hry. To je to, co děláme tady. Doufejme, že s těmito podceňovanými akciemi k nákupu nedostaneme padáka.

BlackLine (BL)

Společnost BlackLine (NASDAQ:BL) se sídlem ve Woodland Hills v Kalifornii poskytuje cloudová řešení pro automatizaci a zefektivnění účetních a finančních operací po celém světě. Podle svého veřejného profilu společnost nabízí řešení pro správu finančních uzávěrek, například odsouhlasení účtů, které poskytuje centralizovaný pracovní prostor pro spolupráci uživatelů na odsouhlasení účtů. Od začátku roku společnost BL získala téměř 10 % hodnoty vlastního kapitálu.

Na papíře se BL jeví jako rizikový podnik. V současné době analytici hodnotí akcie konsensuálně jako „hold“ s průměrnou cílovou cenou 60,60 USD. To znamená více než 6% potenciál k poklesu. Nejpesimističtější cíl dále varuje před poklesem ceny BL na 50 USD. Přesto by se BlackLine mohla zařadit mezi podceňované akcie, které stojí za zvážení.

Zdroj: Bloomberg

Z finančního hlediska se společnosti daří. Nejenže je zisková, ale její průměrné pozitivní překvapení ze zisku dosáhlo v minulém fiskálním roce 56,28 %. Pro rok 2024 odborníci očekávají zisk na akcii ve výši 2,07 USD při tržbách 645,23 milionu USD. To je mnohem lepší výsledek než v předchozím roce, kdy činil 1,96 USD na akcii při tržbách ve výši 590 milionů USD.

Nakoupit akcie BL za $64.58 (1.49%)

DocuSign (DOCU)

Společnost DocuSign (NASDAQ:DOCU) spadající do segmentu aplikačního softwaru poskytuje řešení pro elektronický podpis. Se svým produktem společnost umožňuje odesílání a podepisování smluv na různých zařízeních. Rovněž poskytuje různé digitální certifikace a autentizační protokoly, které lépe zmírňují obavy z neoprávněného přístupu. Od začátku roku DOCU posílila o více než 4 %.

Navzdory dobrému začátku roku analytici hodnotí akcie DOCU jako konsensuálně držené. Upřímně řečeno, není to až tak překvapivé. Ještě v době nejhorší krize Covid-19 se DocuSign objevil jako jeden z nejvýznamnějších podniků. V podstatě zprostředkovávala bezkontaktní transakce. Avšak vzhledem k tomu, že obavy z viru SARS-CoV-2 prakticky vymizely, vidí odborníci jen malý potenciál růstu.

Přesto by se DOCU mohla zařadit mezi podceňované akcie, které stojí za zvážení. Ve fiskálním roce 2024 dosáhl průměrný pozitivní zisk společnosti překvapivých 20,48 %, což je působivý výkon. Pro aktuální fiskální rok 2025 se analytici domnívají, že zisk na akcii by mohl dosáhnout 3,24 USD při tržbách 2,93 miliardy USD. Nicméně horní odhad 3,52 USD při tržbách 2,98 miliardy USD by mohl být na základě předchozího tisku realističtější.

Nakoupit akcie DocuSign, Inc. za $59.55 (0.47%)

Zdroj: Shutterstock

Paymentus (PAY)

Společnost Paymentus (NYSE:PAY) se sídlem v Charlotte v Severní Karolíně poskytuje technologie a řešení pro placení účtů v cloudu. Podle svého firemního profilu nabízí Paymentus služby elektronické prezentace a placení účtů, podnikovou komunikaci se zákazníky a samoobslužnou správu příjmů pro subjekty vystavující účty prostřednictvím technologické platformy Software-as-a-Service (SaaS). Od začátku roku akcie PAY vzrostly o 30 %.

A nejen to, za sledované období jednoho roku získala společnost PAY téměř 168 % tržní hodnoty. I když je na vzestupu, analytici mají na její výhled do budoucna nevalný názor. Akcie hodnotí konsensuálně jako držené s průměrnou cílovou cenou 19,50 USD, což znamená více než 14% riziko poklesu. Pokud by to nestačilo, nejvyšší odhad požaduje 20 USD, což stále znamená 12% varování jižním směrem.

Paymentus by však mohl být jednou z podceňovaných akcií, které stojí za zvážení. Po bleskovém výkonu ve druhém čtvrtletí loňského roku došlo ve druhé polovině roku k 91% překvapení z hlediska zisku. To je neuvěřitelně působivé. Pro fiskální rok 2024 se odborníci domnívají, že zisk na akcii dosáhne 37 centů při tržbách 735 milionů dolarů.

V loňském roce společnost vykázala zisk 32 centů při tržbách 614,49 milionu dolarů.

Nakoupit akcie PAY za $22.75 (1.20%)