Proč je Marathon Digital tou nejlepší akcií ze světa kryptoměn?!

Tato kryptoakcie by mohla mít v blízké budoucnosti mnohem více prostoru pro další růst.

Akcie společnosti Marathon Digital (NASDAQ:MARA) mají medvědí výhled a v letošním roce skutečně klesly. To přichází v době, kdy se Bitcoin (BTC-USD) pohybuje v blízkosti historického maxima. Někdo by se mohl ptát, proč tomu tak je. Vždyť cena akcií MARA je přímo svázána s hodnotou Bitcoinu.

Investoři zohledňují nadcházející půlení Bitcoinu a jeho dopad na ceny. Pokles příjmů o 50 % je pro společnost, jako je Marathon Digital, významný, pokud Bitcoin nebude nadále růst. Pro příznivce Bitcoinu mohou být akcie společnosti MARA výhodným nákupem.

Zdroj: Getty Images

Silné finanční výsledky a akcie MARA

Ve své nedávné čtvrtletní zprávě o výsledcích hospodaření společnost Marathon vzhledem ke svým vynikajícím výsledkům jistě udělala velký posun směrem vpřed. Její dílčí úspěchy jsou samozřejmě v opravdu velké míře přímo navázány na růst ceny samotného Bitcoinu, to ale není ani zdaleka všechno. Tahle rovnice opravdu není tak jednoduchá, abychom si mohli snad myslet, že stačí jen to, aby se rázem zvýšila cena Bitcoinu, a akcie MARA posilují v podobném tempu.

Společnost přinesla vedle příjmů ve výši 156 milionů dolarů čistý zisk přes 150 dolarů, přičemž na konci roku měla v rozvaze 15 126 Bitcoinů.

Jen tyto bitcoiny mají v době psaní tohoto článku hodnotu výrazně přesahující 1 miliardu dolarů, což podporuje ocenění společnosti Marathon Digital na 6 miliard dolarů.

Nicméně, to je další $ 5 miliard v ocenění společnosti vázané na budoucí peněžní toky, které zůstávají nejisté, zejména pokud nadcházející událost půlení snížit tato čísla na polovinu.

Společnost Marathon Digital sice ve své zprávě o výsledcích oznámila plán na zvýšení marží a zdvojnásobení míry has do roku 2025. Tento strategický plán může vyžadovat využití části rezervy společnosti v bitcoinech, ale také by znamenal, že společnost nebude muset ředit akcionáře nebo se zadlužovat.

Otázka kolem budoucího finančního obrazu této společnosti tedy zní: kde vidíte cenu Bitcoinu za pět let?

Vydání firmware pro těžbu bitcoinů

Společnost Marathon jako jeden z hlavních těžařů bitcoinů představila MARAFW a MARA UCB 2100, pokročilý firmware a řídicí desky zvyšující výkon a efektivitu těžebních zařízení pro bitcoin.

Po roce vývoje a testování společnost Marathon implementuje MARAFW ve více než 200 000 těžebních rigů.

Po úspěšném prvním nasazení rozšiřuje společnost Marathon MARAFW a MARA UCB 2100 na širší komunitu těžařů bitcoinů. Firma je prodala několika podnikovým klientům a nyní je nabízí všem zájemcům z řad těžařů.

MARAFW, upravený firmware, optimalizuje nastavení čipů těžařů bitcoinů pro zvýšení výkonu, efektivity a stability.

Nabízí optimalizaci hash rate, automatické ladění, přetaktování, podtaktování a inteligentní tepelnou ochranu. MARAFW je kompatibilní s většinou stock řídicích desek a s MARA UCB 2100 společnosti Marathon.

Zdroj: Getty Images

Tato vylepšení rozhodně stojí za zmínku a v zákulisí se odehrává obrovské množství inovací, které trh v tuto chvíli zřejmě nezohledňuje.

Tato akcie vypadá jako dobrá volba k nákupu

Cesta společnosti Marathon Digital vpřed zůstává nejasná. Kolem této akcie je velký zájem o krátké pozice, protože s budoucími schopnostmi společnosti generovat peněžní toky je spojeno tolik nejistoty.

Přesto si myslím, že s ohledem na vyváženost rizik vypadají akcie MARA na současných úrovních jako nákup pro ty, kteří si myslí, že Bitcoin do konce roku nadále překoná hranici 100 000 USD za token.

Podle mého názoru by akcie MARA mohly být ve skutečnosti lepším způsobem, jak hrát na potenciální růst Bitcoinu, než samotný Bitcoin. Její pákový charakter to v podstatě zajišťuje.

Samozřejmě se jedná o riskantní sázku. Ale ti, kdo se pohybují v krypto sektoru, se rizika nebojí, zejména s ohledem na momentální dynamiku v tomto prostoru.

Nakoupit akcie Marathon Digital Holdings, Inc. za $22.58 (2.31%)