Skvělé akcie pro úspěšný start nového čtvrtletí

Tyto investice byste v tomto kvartálu rozhodně neměli ignorovat.

Wall Street je připravena na začátek druhého čtvrtletí a to je čas, kdy by se investoři měli dobře podívat na svá portfolia. První čtvrtletí bylo vynikajícím obdobím pro investice do akcií, neboť indexy Nasdaq a S&P 500 dosáhly nových maxim. Ekonomika se zlepšuje a Fed přislíbil snížení sazeb ještě v tomto roce. Všechny tyto znaky znamenají, že existuje vysoká šance na růst akciového trhu a vaše investiční portfolio by vám mohlo přinést výrazné zisky.

Několik akcií se blíží 52týdennímu maximu, zatímco mnoho společností zvyšuje dividendy. Nyní je nejlepší doba být investorem, a pokud máte v ruce 5 000 dolarů a hledáte akcie, které byste mohli v tomto čtvrtletí koupit a držet, vybral jsem pro vás tři nejlepší. Tyto akcie budou se zlepšující se ekonomikou získávat a jejich čtvrtletní výsledky by mohly být ohromující a vynést akcie výše. S tímto vědomím se podívejme na tři chytré akcie, které by měly v tomto čtvrtletí odstartovat.

Ferrari (RACE)

Nezastavitelná akcie Ferrari (NYSE:RACE) se za posledních pět let ztrojnásobila. Akcie se dnes obchodují za 435 dolarů a od počátku roku (YTD) vzrostly o 29 % a za celý rok o 61 %. Ferrari je jednou z nejstabilnějších a nejodolnějších akcií, která se zaměřuje na úzkou spotřebitelskou základnu a zajišťuje růst i v době vysoké inflace.

Společnost každoročně vyrábí omezený počet vozů a má skupinu velmi bohatých jedinců, kteří jsou značce věrní. Ferrari je známé pro jedny z nejluxusnějších a nejrychlejších vozů na světě, a tak ve prospěch značky Ferrari hraje mnoho faktorů.

Vedení společnosti očekává, že v letošním roce budou zisky a tržby nadále růst, a to díky robustní knize objednávek plně pokryté až do roku 2025. Je třeba mít na paměti, že Ferrari je značka pro ultra luxusní zákazníky a těší se cenové síle.

Lidé jsou ochotni zapsat se na čekací listinu, aby si mohli koupit nové modely. V roce 2023 společnost prodala 13 663 kusů, a i když nekonkuruje ostatním automobilkám, ví, že nízká nabídka znamená vyšší poptávku.

Společnost se také chystá letos představit první plně elektrický vůz, který by jí mohl umožnit vstup do prosperujícího segmentu elektromobilů. Dalším důvodem k dalšímu růstu akcií je příchod Lewise Hamiltona do Ferrari v roce 2025, což je obrovská výhra, která by mohla ovlivnit finanční výsledky společnosti.

Pokud chcete do svého portfolia přidat špičkovou značku, je Ferrari tou pravou, kterou byste měli koupit a držet. Rallye akcií se nedá zastavit. Ve skutečnosti bychom se mohli brzy dočkat jejího nového 52týdenního maxima. Společnost RBC Capital jí udělila rating Buy s cílovou cenou 463 EUR z 380 EUR.

Nakoupit akcie Ferrari N.V. za $430.59 (-1.23%)

Zdroj: Ferrari

Microsoft (MSFT)

Pokud máte 5 000 dolarů a chcete začít 2. čtvrtletí správně, investujte do společnosti Microsoft (NASDAQ:MSFT). Tento technologický gigant existuje, co si pamatuji, a je jednou ze společností, která nezklame. Jeho včasná investice do OpenAI přinesla své ovoce a dnes to můžeme vidět na finančních výsledcích.

Společnost odvedla výjimečnou práci při integraci umělé inteligence (AI) do svých produktů a zavádění nových služeb bylo vysoce hodnoceno. Počínaje dneškem bude společnost nabízet AI pro odborníky na kybernetickou bezpečnost, aby zvýšila bezpečnost ve stále se vyvíjejícím prostředí. Masivní nárůst předplatitelů zaznamenala také služba Microsoft 365.

Podle zpráv z médií plánují společnosti Microsoft a OpenAI investovat 100 miliard dolarů do projektu datového centra. Kč na vybudování superpočítače s umělou inteligencí známého jako „Stargate“, který by mohl být spuštěn v roce 2028.

Ve srovnání s ostatními společnostmi, které se snaží integrovat umělou inteligenci do svých produktů a služeb, je Microsoft nejúspěšnější. Jeho podnikání v oblasti cloud computingu neustále roste a věřím, že bude svůj podíl na trhu dále rozšiřovat. Společnost Microsoft je jednou z nejlepších chytrých akcií, které se na začátku čtvrtletí objeví.

Akcie MSFT se obchodují s prémií 420 dolarů, meziročně vzrostly o 13 % a meziročně o 47 %. Odtud je však stále možný růst. Ano, akcie jsou drahé, ale budou stát za vaše peníze. Analytici Jefferies (NYSE:JEF) mají pro akcie MSFT doporučení Buy a označují je za nejlepšího vítěze AI, zatímco analytik Wedbush má pro akcie doporučení Outperform s cílovou cenou 500 USD.

Zdroj: Canva

Nakoupit akcie Microsoft Corporation za $423.59 (0.68%)

Chevron (CVX)

Ropný a plynárenský gigant Chevron (NYSE:CVX) se v uplynulém roce pohyboval do strany kvůli makroekonomickým faktorům. Poptávka po ropě a plynu však v dohledné době neklesne, což znamená, že společnost bude i nadále generovat příjmy. Energetický sektor v březnu vzrostl o 10 % a ceny ropy si připisují zisky již tři měsíce v řadě. Chevron má rozvahu na investiční úrovni a vzhledem k tomu, že se ropa obchoduje za více než 80 dolarů za barel, bude mít i nadále stabilní peněžní toky.

Společnost nedávno oznámila zahájení projektu přeměny solární energie na vodík, který bude zahájen v roce 2026 a který bude vyrábět vodíkové palivo. To ukazuje na její závazek v oblasti čisté energie a mohlo by to pro Chevron změnit pravidla hry. Ta očekává, že do roku 2028 investuje do čisté energie, včetně vodíkové, přibližně 10 miliard dolarů.

Akcie CVX se obchodují za 157 USD a od začátku roku vzrostly o 5 %. Akcie jsou níže než na svém maximu 172 dolarů a po zlepšení ekonomických podmínek by se mohly posunout směrem vzhůru. Pokud jde o volný peněžní tok, Chevron se nemá čeho obávat. Je to podnik s velkým objemem hotovosti a stabilně se těší růstu tržeb.

S dividendovým výnosem 4,13 % je Chevron jednou z nejlepších akcií pro investory s pasivním příjmem. I kdyby cena ropy klesla ze současné úrovně, Chevron dokáže udržet dividendy. Analytici společnosti Mizuho (NYSE:MFG) mají pro akcie rating Buy s cílovou cenou 200 USD.

Zdroj: Getty Images

Nakoupit akcie Chevron Corporation za $159.44 (1.08%)