Wells Fargo doporučuje koupit tyto akcie s dvouciferným výnosem

Koncem minulého týdne trhy zažily bouřlivou fázi, kterou podpořily především údaje o indexu spotřebitelských cen, jež vyvolaly prudký pokles hlavních indexů. Navíc důsledky íránského raketového útoku a útoku dronem na Izrael tuto sobotu na Blízkém východě nepomohly náladě na trzích na začátku tohoto týdne.

Chris Harvey, hlavní akciový stratég ze společnosti Wells Fargo, však sdílí optimistický pohled a naznačuje, že investoři by neměli být příliš znepokojeni. Podle něj existuje prostor pro další růst. Harveyho revidovaná předpověď hodnoty indexu S&P 500 na konci roku činí 5 535, což je výrazný nárůst oproti předchozí předpovědi 4 625, což naznačuje potenciální nárůst o 8 % ze současných úrovní.

Harvey svůj postoj vysvětluje tím, že prodloužený býčí trh spolu s konzistentním růstovým příběhem AI a koncentrací indexu odvedly pozornost investorů od tradičních oceňovacích ukazatelů k ukazatelům zaměřeným na dlouhodobý růst. Od konce roku 2022 zaznamenal pokles oceňovacích prahů investorů spolu se zvýšeným dlouhodobým optimismem. Téměř před rokem byla riziková prémie akcií snížena na nulu a nyní se pozornost přesouvá k roku 2025.

Akcioví analytici společnosti Wells Fargo při sledování této trajektorie identifikují akcie, které po obnovení býčího cyklu pravděpodobně zaznamenají silný růst. Společnost Wells Fargo identifikovala dvě akcie, GitLab (GTLB) a monday.com (MNDY), u nichž lze letos očekávat potenciální dvouciferný výnos.

Společnost GitLab Inc. (GTLB), která se zabývá DevOps, vytvořila open-source platformu pro DevSecOps. Open-source platforma, sladěná s obchodním modelem “freemium” společnosti GitLab, poskytuje dostupnou základní úroveň služeb pro všechny uživatele, přičemž pro předplatitele jsou k dispozici pokročilé funkce, upgrady a rozsáhlá podpora. Může se pochlubit impozantní uživatelskou základnou s 1 milionem aktivních uživatelů licencí z celkového počtu 30 milionů uživatelů.

Zdroj: Getty Images

Nedávno začala společnost GitLab do své softwarové platformy integrovat umělou inteligenci, což je strategie určená především k řešení bolestivých míst zákazníků. Aby to usnadnila, spojila se společnost GitLab se společností Google a využila její generativní technologii AI v rámci své vlastní cloudové infrastruktury. Tato spolupráce zajišťuje ochranu soukromí a zabezpečuje data zákazníků společnosti GitLab a zároveň těží z výhod pokročilé technologie.

Současně společnost GitLab získala společnost Oxeye, což je krok, který posiluje schopnosti společnosti GitLab v oblasti analýzy složení softwaru a dodržování právních předpisů. Cloudové bezpečnostní aplikace společnosti Oxeye rozšíří bezpečnostní funkce platformy GitLab a dále podpoří její postoj k open-source.

V peněžním vyjádření vykázala společnost GitLab za 4Q24 tržby ve výši 163,8 milionu dolarů, což představuje impozantní 33% meziroční nárůst. Na druhou stranu výhled tržeb společnosti na rok 25 mírně zaostal za očekáváním analytiků, což vyvolalo 21% pokles hodnoty akcií společnosti GitLab.

Nakoupit akcie GitLab Inc. za $57.07 (-1.79%)

Analytik společnosti Wells Fargo Michael Turrin si však zachovává optimistický pohled. Vyzdvihuje silnou pozici společnosti GitLab, která může těžit z příznivých vlivů genAI, a současný pokles ceny akcií považuje za investiční příležitost. Turrin udělil akciím GitLab rating Overweight (Buy), a naznačuje potenciální zhodnocení o 22,5 % v nadcházejících měsících.

Další slibnou akcií je podle Wells Fargo společnost monday.com Ltd. (MNDY), cloudová softwarová firma známá řadou produktů pro řízení práce. Software společnosti monday.com, založený na modelu software jako služba, si získal široké uznání díky své pověsti kvality, platformě s nízkým počtem kódů a flexibilitě, kterou nabízí podnikům různého rozsahu.

Zdroj: Getty Images

Monday.com zaznamenal značný růst a denně se může pochlubit více než 225 000 podnikovými zákazníky, včetně významných společností, jako jsou Coca-Cola a Uber. Ve své zprávě za 4Q23 společnost zaznamenala solidní 35% meziroční nárůst tržeb, čímž překonala odhady.

Analytik společnosti Wells Fargo Michael Berg zdůrazňuje potenciál společnosti monday.com jako lídra na rozsáhlém trhu v hodnotě více než 150 miliard dolarů. Zahájil pokrytí společnosti s ratingem Overweight (Buy) a předpokládá zhodnocení ceny akcií o 34,5 % v příštích 12 měsících.

Nakoupit akcie monday.com Ltd. za $193.11 (-3.54%)

Závěrem lze říci, že ačkoli turbulence na trhu z minulého týdne vrhly stín nejistoty, prognózy společnosti Wells Fargo předpokládají optimistickou budoucnost, zejména pro akcie jako GitLab a monday.com. Nicméně jako vždy musí investoři před jakýmikoliv investičními kroky pečlivě zkoumat podmínky na trhu a potenciální rizika.