Oblíbené akcie Wall Street: 7 akcií s doporučením k nákupu pro květen 2024

Pokud hledáte akcie, které byste tento měsíc mohli koupit, nehledejte dál. Blížíme se ke konci výsledkové sezóny za první čtvrtletí roku 2024, kdy 92 % společností z indexu S&P 500 oznámilo své výsledky.

Ačkoli byla výsledková sezóna celkově silná, některé akcie se staly favority mezi analytiky na Wall Street. Konsenzus ohledně těchto společností a jejich akcií posílil díky silným výsledkům za 1. čtvrtletí a optimistickým výhledům.

Do budoucna se očekává, že akcie, které na Wall Street získaly nejvyšší hodnocení a ambiciózní cílové ceny, překonají širší trh a přinesou akcionářům významné zisky. Investoři by proto měli věnovat pozornost ratingům analytiků, protože tyto poskytují vodítko k pravděpodobným budoucím pohybům akcií. Zde jsou favorité Wall Street: sedm akcií s doporučením nákupu pro květen 2024.

Meta Platforms

Společnost Meta Platforms (META) je pod drobnohledem investorů od chvíle, kdy tento gigant v oblasti sociálních médií vydal v rámci své zprávy o výsledcích za 1. čtvrtletí neuspokojivé prognózy. Analytici však akcie této společnosti stále milují.

Odborníci, kteří se touto společností zabývají, hodnotí akcie META pozitivně a jejich mediánová cílová cena činí 522,49 USD. To je o 11 % více než současná cena akcií. Analytici se shodují, že tiskové zprávy za 1. čtvrtletí i výhled byly uspokojivé.

Výhled, který společnost Meta Platforms poskytla, byl přinejmenším konzervativní. To však nemění nic na skutečnosti, že společnost dosáhla vynikajících výsledků za 1. čtvrtletí. Meta vykázala zisk na akcii ve výši 4,71 USD oproti očekávaným 4,32 USD mezi analytiky.

Nakoupit akcie Meta za $473.23 (-1.73%)

Zisk se více než zdvojnásobil z 2,20 USD na akcii o rok dříve. Tržby v 1. čtvrtletí dosáhly 36,46 miliardy dolarů oproti 36,16 miliardy dolarů, které očekávala Wall Street. Tržby zaznamenaly nejrychlejší tempo růstu od roku 2021.

Zatímco akcie META od zveřejnění výsledků za 1. čtvrtletí klesly zhruba o 10 %, cena akcií společnosti se za posledních 12 měsíců téměř zdvojnásobila (o 97 %).

Uber Technologies

Uber Technologies (UBER) je společnost, která vykázala skutečně neuspokojivá čísla za 1. čtvrtletí, v důsledku čehož její akcie poklesly o 8 %. Přesto analytici nadále hodnotí akcie UBER jako perspektivní. Mediánová cílová cena pro akcie této společnosti, která se zabývá přepravou a doručováním, je 89,21 USD, což představuje 37% nárůst oproti současným úrovním. Analytici z Wall Street nadále věří ve společnost a její růstové příležitosti.

Za první čtvrtletí vykázal Uber ztrátu 32 centů na akcii při tržbách 10,13 miliardy dolarů. Analytici očekávali zisk 22 centů na akcii a tržby 10,10 miliardy dolarů. Společnost viní ze špatných výsledků ztráty související s „přeceněním kapitálových investic“. V tisku se objevilo několik světlých míst. Hrubé objednávky se oproti předchozímu roku zvýšily o 20 %, zatímco tržby v segmentu mobility meziročně vzrostly o 30 %.

Zdroj: Getty Images

Společnost Uber nedávno oznámila nové partnerství s aplikací Instacart (CART) pro rozvoz potravin, které by podle ní mohlo být do budoucna přínosem pro její rozvážkovou činnost. Navzdory nedávnému propadu si akcie UBER za posledních 12 měsíců připsaly 71 %.

Walt Disney Co.

Společnost Walt Disney Co. (DIS) se opět těší přízni analytiků, protože kontroluje náklady a ziskově rozvíjí svou streamovací službu. Celkem 24 analytiků má pro akcie této společnosti pozitivní hodnocení s mediánovou cílovou cenou 133,55 USD, což je o 27 % více, než kde se akcie aktuálně pohybují. Nedávné výsledky společnosti Disney za 1. čtvrtletí ukázaly, že „Mouse House“ pokračuje ve snižování ztrát svých streamovacích služeb.

Společnost Disney uvedla, že její provozní výnosy vzrostly o 17 %, protože její streamovací služby Disney+ a Hulu se v tomto čtvrtletí poprvé dostaly do zisku. V kombinaci se službou ESPN+ zaznamenala streamovací činnost během čtvrtletí ztrátu 18 milionů dolarů. USD, což však bylo mnohem lepší než ztráta ve výši 659 milionů USD o rok dříve. Počet předplatitelů služby Disney+ se ve čtvrtletí zvýšil o více než šest milionů na 117,6 milionu globálních zákazníků.

Přestože jsou akcie Disney stále hluboko pod svými historickými maximy, posílily letos zatím o 16 %.

Advanced Micro Devices

Akcie Advanced Micro Devices (AMD) jsou mezi 33 analytiky, kteří sledují vývoj společnosti, hodnoceny jako velmi perspektivní. Analytikům se i nadále líbí příležitost, kterou má AMD na trhu mikročipů s umělou inteligencí, a jejich mediánová cílová cena akcií společnosti je 192,40 USD, což je o 26 % více, než kde se akcie obchodují nyní. V souvislosti s nedávnými výsledky za 1. čtvrtletí společnost AMD zvýšila svou prognózu prodeje mikročipů s umělou inteligencí v letošním roce.

Společnost nyní očekává, že v roce 2024 prodá čipy s umělou inteligencí v hodnotě 4 miliard USD, což je více než původní odhad 3,5 miliardy USD z ledna letošního roku. AMD uvedla, že tržby její jednotky Data Center meziročně vzrostly o 80 % na 2,3 miliardy USD díky silnému prodeji nejnovějších čipů AI řady MI300. Společnost také uvedla, že od uvedení těchto čipů AI na trh před zhruba půl rokem prodala více než za 1 miliardu USD.

Nakoupit akcie Advanced Micro Devices, Inc. za $162.62 (1.85%)

V rámci hovoru k výsledkům vedení společnosti uvedlo, že společnost pracuje na nových čipech AI a nástupcích současné generace procesorů. Akcie AMD v roce 2024 zatím vzrostly o 10 %.

GE Aerospace

GE Aerospace (GE) je po masivní reorganizaci a odprodeji poměrně nová společnost. Analytikům se však líbí, co zatím od tohoto průmyslového konglomerátu vidí. Šestnáct analytiků hodnotí akcie GE jako vhodné k nákupu s mediánem cílové ceny 179,13 USD. Cílová cena předpokládá 12% růst v příštím roce. Většina cílových cen se objevila poté, co společnost GE Aerospace, která se specializuje na výrobu leteckých motorů, vykázala v prvním čtvrtletí zisk, který překonal odhady, a zvýšila výhled do budoucna.

GE Aerospace vykázala zisk na akcii ve výši 82 centů, což překonalo konsenzuální odhady ve výši 65 centů. Tržby v 1. čtvrtletí dosáhly 15,2 miliardy USD, což bylo mírně pod odhady Wall Street, které činily 15,3 miliardy USD. Společnost GE však zvýšila svůj výhled a oznámila, že zvyšuje čtvrtletní výplatu dividend o neuvěřitelných 250 %. Stalo se tak poté, co General Electric oddělil své energetické i zdravotnické aktivity do samostatných akciových společností.

Akcie GE vzrostly v tomto roce o 60 %.

Amazon

Gigant v oblasti elektronického obchodování Amazon (AMZN) je mezi analytiky na prvním místě. Celkem 41 odborníků z Wall Street dává akciím konsenzuální silné nákupní hodnocení s mediánem cílové ceny 220,00 USD za akcii. Cílová cena je o 18 % vyšší než současná úroveň. Analytici chválí společnost Amazon za kontrolu nákladů a také za růst, který pozorujeme v oblasti online reklamy a cloud computingu.

Společnost Amazon v souvislosti se svými finančními výsledky za 1. čtvrtletí uvedla, že Amazon Web Services (AWS), její jednotka cloud computingu, nyní tvoří 62 % celkového provozního zisku společnosti. Tržby z prodeje reklamy vzrostly během čtvrtletí o 24 % oproti předchozímu roku. Reklamní byznys rostl v 1. čtvrtletí rychleji než maloobchodní tržby i cloud computing a je pro Amazon důležitým tahounem zisku.

Zdroj: Getty Images

V rámci hovoru s analytiky a médii vedoucí pracovníci společnosti Amazon uvedli, že poptávka po generativní umělé inteligenci by měla do budoucna posílit podnikání společnosti v oblasti cloud computingu. Akcie AMZN od počátku roku vzrostly o 25 %.

Riot Platforms

Těžař kryptoměn Riot Platforms (RIOT) má vysoké nákupní hodnocení a medián cílové ceny 18,72 USD, což je téměř dvojnásobek (o 91 % více), než kde se akcie aktuálně nacházejí. Navzdory poklesu cen kryptoměn se analytikům výhled Riot Platforms zřejmě líbí, zejména proto, že poslední událost s poklesem ceny Bitcoinu na polovinu je již za námi a že roste popularita řady nových spotových bitcoinových burzovně obchodovaných fondů.

V období před halvingem, kdy se nabídka Bitcoinu sníží o 50 %, se akcie RIOT propadly až o 40 %. V posledních týdnech se akcie částečně zotavily, ale stále jsou meziročně o 36 % níže. Analytici očekávají v nadcházejících měsících velké oživení akcií Riot Platforms. Očekává se také konsolidace mezi těžaři kryptoměn, protože dostupná nabídka BTC se zmenšuje, a Riot Platforms je považována za společnost s dobrou pozicí, která se dostane na vrchol.