Miliardáři nakupují tyto podhodnocené akcie. Měli byste i vy?

Warren Buffett stále bydlí v domě, který koupil před 66 lety. Zakladatel Walmartu Sam Walton jezdil v pickupu místo v drahém luxusním autě. Zakladatel společnosti Wipro Azim Premji často létá v ekonomické třídě.

Ne každý superbohatý člověk se zříká rozmařilého utrácení. Mnozí z nejbohatších jedinců planety však rádi za své peníze dostanou dobrou hodnotu. To se někdy projevuje v jejich investiční činnosti. Miliardáři nakupují tyto tři podhodnocené akcie. Měli byste si z nich vzít příklad a nakoupit níže uvedené společnosti?

Alibaba Group Holding
Čisté jmění Davida Teppera činí 20,6 miliardy dolarů. Hedgeový fond Appaloosa Management, který založil v roce 1993, nyní spravuje především Tepperovy vlastní peníze. David Tepper a Appaloosa hodně vsadili na jednu podhodnocenou akcii – Alibaba Group Holding (BABA).

Zdroj: Getty Images

Společnost Alibaba patří k nejvýznamnějším akciím společnosti Appaloosa. V prvním čtvrtletí roku 2024 David Tepper zvýšil pozici svého hedgeového fondu v této čínské technologické společnosti o téměř 159 %. A není jediným miliardářským investorem, který získává další akcie Alibaby.

Ken Griffin má hodnotu neuvěřitelných 37,5 miliardy dolarů. Jeho hedgeový fond Citadel zvýšil v prvním čtvrtletí svůj podíl v Alibabě o téměř 27 %.

Proč tito miliardáři kupují Alibabu jako na dlani? Klíčovým faktorem je téměř jistě ocenění akcií. Společnost Alibaba se obchoduje s násobkem forwardových zisků mírně přes 9,5. To je na technologickou akcii velmi nízká cena.

Nakoupit akcie Alibaba Group Holding Limited za $79.47 (1.35%)

PayPal Holdings
David Tepper nevlastní žádné akcie společnosti PayPal Holdings (PYPL). Ken Griffin však ano. A v prvním čtvrtletí zvýšil pozici Citadely v těchto akciích o téměř 182 %.

Zdroj: Getty Images

O PayPal se nově začal zajímat i další miliardářský investor. Paul Tudor Jones II, jehož čisté jmění činí 8,1 miliardy dolarů, zahájil v 1. čtvrtletí novou pozici ve fintech společnosti pro svůj hedgeový fond Tudor Investment Holdings.

Akcie společnosti PayPal klesly téměř o 80 % pod své maximum stanovené v polovině roku 2021. Její akcie se obchodují za pouhý 15násobek forwardových zisků, což je mnohem méně než násobek forwardových zisků indexu S&P 500, který činí 21,2.

Nakoupit akcie PayPal Holdings, Inc. za $66.82 (-0.71%)

Verizon Communications
Hedgeový fond Third Point miliardáře Dana Loeba má ve společnosti Verizon Communications (VZ) značnou pozici, ale v poslední době svůj podíl nenavýšil. Ken Griffin a jeho fond Citadel jsou na tom však jinak. Citadel v prvním čtvrtletí nakoupil více než 6,2 milionu akcií Verizonu, čímž zvýšil svůj podíl v telekomunikačním gigantu o téměř 254 %.

Zdroj: Getty Images

Cena akcií Verizonu zůstává hluboko pod svým vrcholem z konce roku 2019. Za posledních 12 měsíců se však akciím dařilo, když poskočily o více než 20 %. Zhruba polovina tohoto zisku přišla v letošním roce.

Mám podezření, že Kena Griffina částečně přilákalo ocenění společnosti Verizon. Jeho akcie se obchodují za zhruba 9násobek forwardového zisku. To je méně než polovina násobku forwardových zisků sektoru komunikačních služeb v indexu S&P 500.

Nakoupit akcie Verizon Communications Inc. za $40.70 (-0.59%)

Měli byste tyto podhodnocené akcie koupit také?
Investoři, kteří nejsou miliardáři, by si mohli na těchto třech akciích najít mnoho zajímavého. Nejsou však ideální volbou pro každý styl investování.

Alibaba, PayPal a Verizon by se mohly líbit hodnotovým investorům. Růstové investory by mohly zaujmout vyhlídky společnosti PayPal, ale pravděpodobně nebudou příliš nadšeni ze společností Alibaba a Verizon.

Příjmoví investoři nebudou se společností PayPal ztrácet čas, protože společnost nenabízí dividendu, což z ní činí nevhodnou volbu pro ty, kteří hledají stabilní příjmy z investic. Podobně by mohli ohrnout nos nad společností Alibaba, která sice vyplácí dividendu, ale její nízký forwardový dividendový výnos pod 1,3 % neuspokojí potřeby příjmových investorů, kteří dávají přednost vyšším výplatám. Naopak příjmovým investorům by se měla líbit společnost Verizon, která se pyšní ultra vysokým forwardovým dividendovým výnosem přes 6,4 %, což ji činí atraktivní volbou pro ty, kteří hledají pravidelný a robustní příjem z dividendových výplat. Verizon tak nabízí stabilitu a významný příjem, což jsou klíčové faktory pro investory zaměřené na dividendy.