Coinbase zruší 1 100 pracovních míst uprostřed turbulencí v kryptosvětě

Zdroj: Unsplash
Kryptoměnová burza Coinbase (NASDAQ:COIN) Global Inc. uvedla, že v rámci poklesu na finančních trzích zruší 18 % pracovních míst, tedy přibližně 1 100, aby snížila náklady.
Kryptoměnový trh zmítá extrémní volatilita způsobená ekonomickými a geopolitickými nejistotami, jako je rostoucí inflace a dopady války na Ukrajině, přičemž bitcoin se v pondělí propadl až o 14 % poté, co Celsius Network zmrazil výběry a převody.
„Zdá se, že po více než desetiletém ekonomickém boomu vstupujeme do recese. Recese by mohla vést k další kryptozimě a mohla by trvat delší dobu,“ uvedl výkonný ředitel Brian Armstrong ve svém blogpostu.
Aniž by uvedl podrobnosti o tom, kterých oddělení se to bude týkat, Armstrong uvedl, že zaměstnanci obdrží  e-mail od personálního oddělení, v němž budou informováni, zda se jich propouštění týká.
Začátkem tohoto měsíce společnost Coinbase uvedla, že prodlouží zmrazení náboru zaměstnanců a zruší řadu přijatých nabídek, aby se vypořádala se současnými makroekonomickými podmínkami.
Hned ráno budete vědět DŘÍVE NEŽ OSTATNÍ do čeho investovat.
V úterý společnost uvedla, že očekává celkové náklady na restrukturalizaci ve výši zhruba 40 až 45 milionů USD, které budou v podstatě souviset s odstupným pro zaměstnance a dalšími odstupnými.
Očekává se, že propouštění bude dokončeno do druhého čtvrtletí roku 2022.
Společnost Coinbase minulý měsíc vykázala za tři měsíce končící 31. březnem 35% pokles celkových tržeb na 1,17 miliardy USD, čímž zaostala za odhady analytiků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *