Jeffrey Gundlach říká, že by ho nepřekvapil pokles bitcoinu na 10 tisíc dolarů

Generální ředitel společnosti DoubleLine Capital Jeffrey Gundlach uvedl, že některé části krypto-světa vybuchují a bitcoin by mohl dále klesnout až na 10 000 dolarů.

„Když prorazil pod 30 dolarů(k), na základě grafů to vypadalo, že 20 dolarů(k) bude rychle, a to se také stalo. Trend v kryptoměnách zjevně není pozitivní,“ řekl Gundlach v rozhovoru se Scottem Wapnerem na CNBC. „Vypadá to, že se likviduje. Nejsem býk na těch 20 000 nebo 21 000 dolarů na bitcoinu. Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby se dostal na 10 000 dolarů.“

Výprodej kryptoměn se ve středu prohloubil a bitcoin se propadl velmi blízko klíčové úrovně 20 000 USD. Od vrcholu kryptoměnové mánie v listopadu 2021 se největší digitální měna světa propadla o téměř 70 %.

„Po okrajích jsme již viděli určité výbuchy v některých částech krypto-světa, což by mohlo být předzvěstí některých problémů,“ řekl Gundlach.

Pokud jde o inflaci, takzvaný „král dluhopisů“ uvedl, že se domnívá, že ceny zůstanou na současné úrovni, i když Federální rezervní systém bude nadále zvyšovat úrokové sazby.

Zdroj: Reuters

„Míra inflace je tak vysoká a tato představa, že by se měla snížit na úroveň blížící se 2 %, je zcela mimo hru,“ řekl Gundlach.

Inflace v květnu dále zrychlila, když ceny oproti předchozímu roku vzrostly o 8,6 %, což je nejrychlejší růst od prosince 1981. Ekonomové oslovení agenturou Dow Jones očekávali nárůst o 8,3 %.

Finanční modely společnosti DoubleLine očekávají, že meziroční inflace zůstane nad 8 % „ještě několik měsíců; Možná se dokonce vyšplhá o něco výše na základě toho, že ceny komodit se ještě více zvýšily, zejména energií“.

Gundlach dodal, že inflace v odvětví služeb by se mohla v následujících měsících ještě zhoršit, protože existuje velká odložená poptávka po cestování, volném čase a pohostinství.

Artykuł Jeffrey Gundlach říká, že by ho nepřekvapil pokles bitcoinu na 10 tisíc dolarů pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *