2 akcie, které si můžete koupit, pokud máte 1 000 USD na investici právě teď

V poslední době se hodně mluví o cenách akcií. Hodně se mluvilo o rozdělení akcií a o tom, proč je lepší kupovat akcie za nižší ceny.

Mnoho velkých technologických firem je provádí. Amazon (NASDAQ:AMZN) a Alphabet (NASDAQ:GOOG) jsou jen dva nedávné příklady. Jejich vedení jako by říkala totéž: „Dělíme se proto, abychom poskytli větší přístup k větší skupině investorů.“

Ve skutečnosti jsou ceny akcií díky frakčním akciím irelevantní. Nezáleží na tom, jaká je cena akcie. Pokud se vám líbí Tesla (NASDAQ:TSLA) za 650 dolarů a máte k dispozici pouze 100 dolarů na investici, koupíte si 1/6 akcie TSLA.

Tato dvojice akcií ke koupi má solidní rozvahu a dobré vyhlídky a jsou diverzifikovány mezi sedm různých odvětví.

Šťastné investování!

Electronic Arts (EA)

Zdá se, že je jen otázkou času, kdy společnost Electronic Arts (NASDAQ:EA) někdo koupí. Je dost velká na to, aby byla atraktivní pro technologické firmy a firmy spravující aktiva s velkou kapitalizací, ale zároveň dost malá na to, aby byla snadno stravitelná pro svou kořist.

Akciím vydavatele videoher se v květnu dařilo a za měsíc posílily o téměř 18 %.

Zdroj: EA

Částečně se na jeho oživení podílela zdravá čísla za 4. čtvrtletí roku 2022, včetně 17,5% nárůstu čistých rezervací v tomto čtvrtletí. Souviselo to však také s přetrvávajícími zvěstmi, že jeho vedení vedlo schůzky o odkupu s několika významnými technologickými hráči, jako jsou Apple (NASDAQ:AAPL) a Amazon.

Společnost Electronic Arts zakončila 4. čtvrtletí 2022 s hotovostí a krátkodobými investicemi ve výši 3,06 miliardy dolarů a dlouhodobým dluhem ve výši 1,88 miliardy dolarů. To představuje čistou hotovost ve výši 1,18 miliardy dolarů.

Nike (NKE)

Kdykoli jste tak velcí jako Nike (NYSE:NKE), máte vždy na zádech nalepený terč.

Nejnovějším kandidátem, který chce tohoto giganta v oblasti sportovní obuvi a oblečení zničit, není nikdo jiný než Adidas (OTCMKTS:ADDYY). Společnost Adidas podala 10. června na Nike federální žalobu, v níž tvrdí, že Nike porušil devět patentů společnosti Adidas týkajících se technologií pro fitness aplikace.

Zdroj: Getty Images

„Společnost Adidas tvrdí, že aplikace Nike Run Club, Training Club a SNKRS porušují její patenty týkající se funkcí, jako je zvuková zpětná vazba během tréninku, sledování GPS, tréninkové plány, integrace s příslušenstvím třetích stran, jako jsou snímače srdečního tepu, a možnost rezervovat a zakoupit tenisky z limitované edice,“ uvedl server The Verge.

Adidas chce, aby soud donutil Nike přestat porušovat jeho devět patentů. Pokud by Adidas uspěl, mělo by to pro Nike a odvětví fitness trackerů dalekosáhlé důsledky.

Naštěstí pro akcionáře Nike má společnost zdravou rozvahu. Třetí čtvrtletí roku 2022 (konec 28. února) zakončila s hotovostí a krátkodobými investicemi ve výši 13,47 miliardy USD, dlouhodobým dluhem ve výši 9,42 miliardy USD a čistou hotovostí ve výši 4,05 miliardy USD.

Artykuł 2 akcie, které si můžete koupit, pokud máte 1 000 USD na investici právě teď pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.