Podle společnosti Wells Fargo byste měli koupit tyto dvě vesmírné akcie

Společnost Wells Fargo označila vesmírné společnosti Maxar Technologies a Rocket Lab za dvě akcie, které by měli investoři v tomto rozvíjejícím se odvětví koupit.

Matthew Akers z firmy začal obě akcie hodnotit jako nadhodnocené a zdůraznil, že jde o společnosti, které vynikají v čistě vesmírném sektoru – několik z nich nedávno vstoupilo na burzu v době boomu SPAC, aby se v uplynulém roce snížilo jejich ocenění.

Virgin Galactic Holdings, pravděpodobně nejznámější jméno ve skupině, byla nově ohodnocena jako underweight, přičemž Akers jí stanovil počáteční cílovou cenu 4 USD, tedy 36 % pod páteční zavírací cenou.

Maxar

Zdroj: Getty Images

Akers stanovil cílovou cenu akcií Maxar na 39 USD, což je 55 % nad jejich poslední cenou, a označil společnost za „zavedenou jedničku v oblasti satelitního snímkování Země s potenciálem růstu v oblasti vesmírné infrastruktury“.

Akers napsal, že nedávné získání kontraktu od NRO v hodnotě až 3,2 miliardy dolarů společnost Maxar „zbavuje rizika“ v oblasti satelitního snímkování. Navzdory zpoždění vypuštění družic WorldView Legion Akers tvrdí, že pokročilejší kosmické sondy společnosti Maxar „poskytnou katalyzátor a dále rozšíří její vedoucí postavení“ na trhu se snímky s vysokým rozlišením.

Akers upozornil na „zvýšenou konkurenci“ ze strany dalších společností zabývajících se satelitním snímkováním, jako jsou Planet Labs a BlackSky, ale domnívá se, že dohoda s NRO ukazuje, že Maxar „si může udržet vedoucí postavení na trhu“.

Rocket Lab

Zdroj: Getty Images

Společnost Akers začala pokrývat společnost Rocket Lab, která se specializuje na malé satelity, s cílovou cenou 5 USD, což je 20 % nad současnou cenou akcií. Společnost vyrábí malé rakety i satelity a je „předním výrobcem“, který má „dosažitelnější prognózu růstu než jeho konkurenti“.

„Myslíme si, že ocenění se po boomu SPAC v letech 2020-21 stále ještě usazuje, zatímco její dlouhodobý výhled na marže přesahující 30 % se musí ještě prokázat,“ uvedl Akers.

Řada raket Electron společnosti představuje druhou nejaktivnější americkou nosnou raketu po raketách Falcon 9 společnosti SpaceX a Rocket Lab buduje podnikání v oblasti vesmírných služeb, které „by nakonec mohlo přinést růst“.

„RKLB naznačila, že se nakonec rozroste do oblasti vesmírných služeb a vertikálně se integruje od výroby a vypouštění družic až po služby, které bude prodávat koncovým zákazníkům,“ napsal Akers.

Ačkoli Rocket Lab „ještě několik let“ nedosáhne vyrovnaného cashflow, Wells očekává, že společnost dosáhne této hranice „dříve než mnozí“ z jejích kolegů ve skupině nedávno zveřejněných vesmírných akcií.

Artykuł Podle společnosti Wells Fargo byste měli koupit tyto dvě vesmírné akcie pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.