Wells Fargo zvyšuje hodnocení společnosti Church and Dwight, vidí možnost růstu

Podle Wells Fargo byla společnost Church and Dwight v letošním roce neprávem sražena na kolena, což mohlo vytvořit příležitost pro investory.

Analytik Chris Carey zvýšil váhu akcií spotřebního zboží na overweight z equal weight s tím, že se jedná o dobrý vstupní bod pro tradičně defenzivní akcie.

„Akcie jsou daleko od svých maxim, vyhlídky na recesi (nebo alespoň na její postupné zpomalování) se zdají být stále více reálné, což znamená, že defenzivní vlastnosti CHD září ještě jasněji,“ napsal Carey.

Během nedávného poklesu trhu společnost Church and Dwight neplnila svou defenzivní roli pro portfolia, ale to by podle Wells Fargo mohlo nyní přinést akciím další růst.

Zdroj: Getty Images

„CHD je od začátku roku o 20 % níže, 2x nižší výkonnost než u Staples a obchodování s historickými diskonty vůči srovnatelným akciím činí z tohoto fundamentálního nedorozumění u akcií podle našeho názoru potenciálně atraktivní příležitost,“ napsal Carey.

Součástí tohoto nedorozumění je podle Careyho to, že investoři příliš negativně hodnotí podnikání společnosti Church and Dwight v oblasti praní prádla, které se možná zotavuje rychleji, než se očekávalo. Wells Fargo také uvedla, že expozice společnosti vůči rostoucím cenám pohonných hmot je „zvládnutelná“.

Investiční společnost ponechala cílovou cenu pro Church & Dwight na 95 dolarech za akcii, což je o více než 15 % nad úrovní, na které akcie v pátek uzavřely.

Artykuł Wells Fargo zvyšuje hodnocení společnosti Church and Dwight, vidí možnost růstu pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.