Vážení fanoušci platformy Shopify, zapište si do kalendáře 22. červen

V dalším týdnu léta rozdělení akcií je společnost Shopify (NYSE:SHOP) další v řadě na rozdělení svých akcií. Investoři, kteří chtějí využít rozdělení akcií společnosti v poměru 10:1, mají na nákup akcií SHOP čas do uzavření trhu 22. června. K 28. červnu obdrží devět akcií navíc ke každé, kterou vlastní.

Dnes akcie SHOP po bouřlivém týdnu stabilně rostou. Společnost Shopify se potýká s problémy od začátku května, kdy oznámila slabší než očekávané výsledky za druhé čtvrtletí. Tato volatilita vedla tým analytiků Wells Fargo k vydání vysoce medvědího stanoviska vůči akciím. S rychle se blížícím rozdělením však akcie našly novou dynamiku.

V době psaní tohoto článku se Shopify za dnešní den zhodnotily o 4 %. Tento otřes ji za posledních pět dní posunul do zelených čísel o více než 8 %. S blížícím se rozdělením akcií budou akcie pravděpodobně dále růst.

Co se děje s akciemi SHOP?

Není pochyb o tom, že rok 2022 byl pro Shopify obtížný. Společnost patří do skupiny jmen, která v roce 2020 těžila z výluky Covid-19. S tím, jak se svět vrátil k osobnímu nakupování a práci, čelila společnost Shopify podobným problémům jako Zoom (NYSE:ZM) a Peloton (NASDAQ:PTON).

Zdroj: shopify

Přes všechny problémy společnosti však nejsou všichni na akcie kyselí. Cathie Woodová nakoupila v dubnu 100 642 akcií prostřednictvím svého vlajkového fondu ARK Innovation ETF (NYSEARCA:ARKK). Woodová, která je rovněž nakloněna akciím ZM, vidí v akciích SHOP jasný potenciál.

Cathie Woodová bude mít z rozdělení akcií Shopify pravděpodobně prospěch, stejně jako další investoři. Je snadné být vůči akciím medvědí, když se tolik potýkají s problémy. Nedávné poklesy by však ve skutečnosti mohly být příležitostí k nákupu při poklesu. Přispěvatel serveru InvestorPlace Nicolas Chahine nedávno označil společnost SHOP za „velkou výhodnou koupi“.

Vzhledem k blížícímu se rozdělení akcií představují akcie pro investory lákavou příležitost.

Podtrženo a sečteno, Shopify

Když je medvědí energie tak silná jako v těchto dnech, je těžké být optimistický ohledně rychle rostoucích technologických akcií. Investoři by se však v případě společnosti Shopify měli zaměřit na širší souvislosti. Vzhledem k tomu, že se brzy uskuteční rozdělení, akcie pravděpodobně získají dynamiku. Ve skutečnosti akcie SHOP již těží z obnoveného zájmu investorů.

Při pohledu do budoucna by si investoři měli také uvědomit, že Wood zřejmě věří, že akcie SHOP budou v budoucnu vítězem. Medvědí trh nebude trvat věčně a společnost Shopify pracuje na obratu. Nadcházející rozdělení je pro investory příležitostí, jak z něj těžit, než Shopify obrátí směr.

Artykuł Vážení fanoušci platformy Shopify, zapište si do kalendáře 22. červen pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.