Credit Suisse tvrdí, že se akcie WeWork mohou více než zdvojnásobit

Credit Suisse začala pokrývat společnost WeWork, která se zabývá sdílením kanceláří, s býčím názorem.

Firma ve středu udělila společnosti WeWork rating outperform a stanovila cílovou cenu 11 USD, což je více než dvojnásobek hodnoty, na které akcie ve středu uzavřely.

„Domníváme se, že WeWork má dobrou pozici k tomu, aby využila strukturálních faktorů poptávky po flexibilních kancelářích, protože práci z domova považujeme za dlouhodobý převis poptávky po tradičních kancelářských prostorách,“ uvedl ve čtvrtečním sdělení analytik Credit Suisse Tayo Okusanya.

Společnost WeWork prošla rozsáhlou podnikovou restrukturalizací v hodnotě 2,6 miliardy dolarů po krachu jejího pokusu o IPO v roce 2019, který vedl k vystěhování jejího tehdejšího generálního ředitele.

Zdroj: Bloomberg

Přesto by „WeWork 2.0 měl fungovat,“ uvedl Okusanya a dodal, že společnost si zachovává výhodu prvního hráče na trhu a globální rozsah, což je pro akcie velké plus.

„Atraktivní celkový oslovitelný trh, nárůst tržního podílu, zavádění nových produktů a lepší zaměření na hospodářský výsledek by měly připravit půdu pro kladné volné peněžní toky do roku 2023, lepší kapitálovou strukturu a lepší náklady na kapitál,“ uvedl.

Dodal, že analytici očekávají, že volné peněžní toky se dostanou do kladných čísel ve třetím čtvrtletí příštího roku a v roce 2024 zrychlí, protože růstová strategie společnosti se obrátí od „tradičních pronájmů náročných na kapitálové výdaje k obchodům s nízkými aktivy (sdílení výnosů/správcovství), které vyžadují výrazně nižší nebo žádné kapitálové výdaje“.