JPMorgan zvyšuje hodnocení společnosti Snowflake a vidí růst akcií

Společnost Snowflake by mohla dosáhnout velkých zisků, uvedla ve čtvrtek banka JPMorgan.

Firma zvýšila doporučení pro akcie poskytovatele cloudových dat na „overweight“ z „neutral“. JPMorgan rovněž potvrdila cílovou cenu 165 USD za akcii, což je o 30 % více než středeční závěr.

„Jsme postupně přesvědčeni, že společnost Snowflake dosahuje inflexního bodu, pokud jde o generování významných FCF, a myslíme si, že tato trendová linie má potenciál pozitivně překvapit a vytvořit počáteční rámec směrem k podpoře ocenění na základě FCF,“ uvedl ve zprávě také analytik Mark Murphy.

Murphy poznamenal, že akcie společnosti Snowflake se obchodují s velkým diskontem oproti ceně, za kterou byly v listopadu oceněny na více než 400 USD. Jejich současná cena je o něco vyšší než cena při IPO na úrovni 120 USD ze září 2020.

Zdroj: Pexels

JPMorgan zvýšila hodnocení poté, co firma provedla průzkum mezi 142 šéfy informačních oddělení, v němž se Snowflake umístil na 1. místě v „záměrech výdajů na instalovanou základnu a nepoměrně na 1. místě mezi nově vznikajícími společnostmi, jejichž vize na respondenty nejvíce zapůsobila“.

„Společnost Snowflake těží z prokazatelných sekulárních zadních větrů, které kvantitativně i kvalitativně ilustruje náš průzkum CIO,“ dodal a zároveň vykazuje pozitivní cash flow pro rok 23, což „vytváří atraktivní dynamiku rizika a výnosu“.

Murphy uvedl, že společnost Snowflake má mezi zákazníky „vynikající postavení“ na základě rozhovorů se zákazníky, které banka provedla. Vyzdvihl také dlouhodobou vizi společnosti, jak byla představena na nedávném dni pro investory. To „upevňuje její pozici jako klíčové nově vznikající platformové vrstvy podnikového softwaru“, řekl Murphy.