Podle Morgan Stanley jsou tyto akcie chráněny před recesí

Podle Morgan Stanley by některé společnosti měly být schopny zvyšovat své zisky i v případě, že se americká ekonomika dostane do recese.

Mike Wilson, hlavní akciový stratég této společnosti, ve zprávě klientům uvedl, že trh recesi nezohlednil a že odhady analytiků pro zisky společností budou muset být v nadcházejících měsících sníženy.

Analytici Morgan Stanley si však ve svém pokrytí vybrali i akcie, u nichž se zdá, že odhady zisků na Wall Street budou zvýšeny.

„Vzhledem k makroekonomickým otřesům posledních několika týdnů jsme chtěli poskytnout přehled akcií, kde jsou zisky relativně izolovány od tohoto rizika a mají potenciál dočkat se revizí směrem nahoru. … Dotazovali jsme se analytiků Morgan Stanley, abychom zjistili, kde jsou vysoce přesvědčeni, že zisky budou revidovány směrem nahoru až do roku 2023,“ napsal Wilson.

Některé z akcií na seznamu již letos výrazně překonaly své výkony.

Například akcie společnosti Marathon Petroleum si v roce 2022 připsaly více než 40 %. Tato energetická společnost se zabývá především rafinérskou a přepravní částí energetického sektoru v meziproduktovém řetězci, po kterých je vysoká poptávka, protože USA a Evropa uvalily sankce na Rusko za jeho invazi na Ukrajinu.

Mnozí stratégové a analytici očekávají, že zejména rafinerie ropy zůstane silným odvětvím kvůli vysokým nákladům a dlouhým lhůtám potřebným k výstavbě nových zařízení.

Coca-Cola je další akcií, která se dobře držela a za celý rok vytlačila malý zisk, i když Wall Street spadla do medvědího trhu. Akcie jsou na Wall Street stále velmi oblíbené, 70 % analytiků je hodnotí jako „buy“.

Coca-Cola má také dividendový výnos 2,9 %.

Jednou z akcií na seznamu s nadcházejícím katalyzátorem, který by mohl vést k vyšším ziskům, je Liberty Media Formula One. Americká televizní smlouva na závodní seriál, který si v posledních letech získal popularitu mimo jiné díky dokumentárnímu seriálu společnosti Netflix, vyprší na konci roku 2022 a očekává se, že o další smlouvu s F1 se bude ucházet více zájemců.

Jedním z tradičně defenzivních jmen na seznamu je výrobce léků Eli Lilly. Od začátku roku již akcie posílily o více než 10 % a Eli Lilly vyplácí dividendový výnos ve výši 1,3 %.