Coinbase oznámila konsolidaci populární burzy Pro, akcie COIN skokově rostou

Kryptoměny svádějí o americký trh vášnivou bitvu. Vzhledem k plošnému poklesu cen chtějí burzovní společnosti přilákat býky k nákupu dipů. Nabízejí přitom stále lákavější nabídky. Jedním z velkých lákadel společnosti Coinbase (NASDAQ:COIN) je její burza Coinbase Pro. Nyní společnost usnadňuje přístup k jejím pokročilým obchodním funkcím. To vše díky novému plánu konsolidovat burzu Pro do své vlajkové aplikace. Toto oznámení vede k nárůstu cen akcií COIN.

Zatímco burzy bojují o svůj podíl na americkém trhu, Coinbase má již nyní značný náskok před většinou konkurence. Společnost se od svého spuštění před 10 lety stala oporou amerických investorů do kryptoměn. Mnoho z těchto prvních let strávila organickým budováním vztahů s prvními osvojiteli kryptoměn. Prvotní veřejná nabídka akcií (IPO) společnosti v roce 2021 však najednou burzu vystrčila před mnohem širší demografickou skupinu investorů na Wall Street.

To, že se stala první veřejně obchodovanou akcií krypto burzy, udělalo v posledním roce s přijetím společnosti zázraky. Předcházel tomu také masivní růst souvisejících aktiv, jako je například kryptoměna USD Coin (USDC-USD). Tržní kapitalizace stablecoinu příbuzného Coinbase vzrostla od IPO akcií COIN pětkrát, čímž se stal druhým největším stablecoinovým hráčem na světě.

Jedním ze způsobů, kterými Coinbase svým uživatelům usnadňuje investování do kryptoměn, je její Pro trading floor. Samostatná aplikace Coinbase Pro umožnila uživatelům udělat další krok k pokročilejším službám obchodování s kryptoměnami. Coinbase Pro kromě toho, že hostuje více mincí a tokenů než větší, vlajková aplikace Coinbase, také odstraňuje obchodní limity, nabízí více typů investic, jako jsou stop a limitní příkazy, a jednodušší strukturu poplatků. Nyní tyto pokročilé funkce ještě více zpřístupňuje.

Coinbase ruší aplikaci Pro a konsoliduje pokročilé funkce

Aby si Coinbase udržela konkurenceschopnost, začíná dělat některé velké kroky. Některé z nich, jako například kontroverzní zrušení pracovních míst, které společnost začátkem měsíce uštědřila novým zaměstnancům, vyvolaly hněv investorů. Jiné, jako například dnešní novinky o Coinbase Pro, však vyvolávají nadšení i pěkný cenový nárůst akcií COIN.

Včera odpoledne Coinbase oznámila, že ukončí poskytování služeb Coinbase Pro. Do konce letošního roku bude tato pokročilá obchodní služba zrušena. Ačkoli tato zpráva sama o sobě není býčím oznámením, přišla s ní vzrušující aktualizace.

Zdroj: Unsplash

Místo toho, aby Coinbase pokročilé obchodní služby úplně zrušila, bude ve skutečnosti většinu těchto stejných služeb konsolidovat ve své vlajkové obchodní aplikaci. Nová služba, nazvaná „Advanced Trade“, si bude do značné míry vypůjčovat z nabídky Coinbase Pro, aniž by si uživatelé museli stahovat jinou, samostatnou aplikaci.

Jednou z nejdůležitějších věcí, které Coinbase svým oznámením zdůrazňuje, je, že zachová stejnou uživatelsky přívětivou strukturu poplatků, jakou nabízí Coinbase Pro. Zatímco hlavní aplikace nabízí konkurenceschopné poplatky, uživatelům jsou účtovány také poplatky za všechny obchody. Advanced Trade umožní těmto uživatelům Pro nadále se vyhnout běžným poplatkům za obchodování.

Zatímco Coinbase činí své kroky, bedlivě sleduje konkurenci, která rovněž zvyšuje výhody. Například společnost Binance (BNB-USD) právě zavedla obchodování bez poplatků na transakce s bitcoiny (BTC-USD), což je bezprecedentní krok. Tyto obchody bez poplatků jsou jen první částí většího úsilí poskytovat uživatelům bezplatné kryptoobchody. Coinbase jistě bedlivě sleduje, jak se tento krok osvědčí.

Akcie COIN mezitím zaznamenávají cenový nárůst na základě zpráv o konsolidaci aplikací. Akcie vzrostly o téměř 5 %, protože se snaží pákou překonat spodní hranici 50 dolarů, na které se v poslední době ocitly.