Na platformě Crypto.com si nyní můžete koupit kryptoměny pomocí Apple Pay

Společnost Crypto.com se spojila se společností Apple (NASDAQ:AAPL), aby vám usnadnila investování. Platforma pro obchodování s kryptoměnami a zpravodajství oznámila, že nyní umožňuje uživatelům nakupovat kryptoměny pomocí Apple Pay.

Již nyní umožňuje nákupy pomocí kreditních a debetních karet. Nyní budou moci investoři s iPhony investovat do kryptoměn prostřednictvím ještě rychlejšího procesu. Zatímco Coinbase (NASDAQ:COIN) transakce přes Apple Pay umožňuje, spousta jiných kryptoburz nikoli. Tato zpráva od Crypto.com však může signalizovat nový trend.

Ano, kryptoměny můžete nakupovat pomocí Apple Pay

V příspěvku na blogu dnes ráno společnost Crypto.com potvrdila svou novou politiku. Zdůraznila význam služby Apple Pay, která uživatelům umožňuje nakupovat kryptoměny „rychle a bezpečně“.

Poznamenala však, že investice přes Apple Pay budou podléhat stejným obchodním limitům a transakčním pocitům, které platí pro kreditní a debetní karty. Konkrétně to znamená poplatek za zpracování ve výši 2,99 %. Ale i tak to platforma zjevně považuje za významný krok vpřed:

Zdroj: Pexels

„Apple Pay umožňuje bezproblémové a bezpečné nákupy v aplikaci Crypto.com pro iOS na iPhonu. Aby uživatelé mohli tuto funkci používat, musí nejprve přidat svou kreditní/debetní kartu do Apple Wallet v iPhonu. Po přidání své bankovní karty do Apple Wallet budou moci uživatelé používat Apple Pay jako rychlý a bezpečný způsob provádění krypto nákupů v aplikaci Crypto.com.“

Tato politika má zjevně oslovit nové investory, kteří stále považují nákup kryptoměn za složitý proces. Podle serveru CoinTelegraph se však více Američanů přiklání k investování pomocí kreditních karet.

Podle této logiky začne ještě více začínajících investorů investovat do krypto pomocí Apple Pay. A podle Fortunly má Apple Pay v USA významný tržní podíl, který v roce 2020 bude představovat 92 % trhu s mobilními debetními peněženkami.

Co bude následovat pro Crypto.com?

Snaha společnosti Crypto.com přilákat nové investory přichází ve vhodnou dobu. Určujícím trendem na trhu byl propad kryptoměn, který byl podnícen výprodeji vyvolanými zvýšením úrokových sazeb. Některými investory otřáslo zjištění, že krypto není takovým zajištěním proti inflaci, jak očekávali. Ale i když ceny nadále klesají, někteří odborníci tvrdí, že se příliv a odliv v nadcházejících měsících změní.

Luke Lango z InvestorPlace předpovídá, že současný cyklus propadu kryptoměn skončí koncem roku 2022, což nakonec bude znamenat obrat na trhu. Spekuluje, že „se může ukázat jako geniální nakoupit propad kryptoměn“.

Pokud je to pravda, nové investory přiláká investování do kryptoměn, dokud jsou ceny ještě dole. A možná budou docela rádi, že mají možnost nakupovat krypto pomocí Apple Pay. Investoři by měli pozorně sledovat, zda příkladu Crypto.com budou následovat další burzy.

Ke dni zveřejnění neměl Samuel O’Brient (přímo ani nepřímo) žádné pozice v cenných papírech uvedených v tomto článku. Názory vyjádřené v tomto článku jsou názory autora a podléhají publikačním pravidlům InvestorPlace.com.