Podle Credit Suisse jsou FedEx a UPS dlouhodobě levnou koupí

Podle Credit Suisse je čas na nákup akcií společností FedEx a United Parcel Service, které jsou po nedávných propadech jejich akcií pro investory atraktivní příležitostí.

Analytik Ariel Rosa mimo jiné potvrdil rating outperform pro FedEx a UPS a zároveň zahájil pokrytí 18 dopravních a logistických společností. Podle pondělního sdělení se analytik zaměřil na kvalitní společnosti se silnými manažerskými týmy a solidními rozvahami.

„Vidíme, že mnoho dopravních společností má silné fundamenty, které podporují jejich ocenění, s menší závislostí na optimistických příbězích ve srovnání s jinými oblastmi trhu,“ napsal Rosa. „Domníváme se, že současné ocenění představuje mnoho atraktivních příležitostí pro investory s dlouhodobým horizontem.“

Akcie společnosti FedEx jsou sice více než 20 % pod svými maximy, ale podle Rosy může nový generální ředitel zaměřený na zvyšování marží akcie pozvednout. V posledních letech se FedEx potýkal s maržemi v oblasti pozemní přepravy a také s plnou integrací akvizice společnosti TNT Express z roku 2016.

Zdroj: Shutterstock

„Ačkoli FDX čelí provozním nejistotám, považujeme její současné ocenění za příliš levné vzhledem k její nedílné roli v globální logistice,“ napsal Rosa. „Vidíme potenciální nárůst konsensuálního zisku na akcii, protože FDX přesouvá své zaměření na kvalitu tržeb a blíží se dokončení integrace společnosti TNT Express, což by mělo pomoci zvýšit marže.“

Analytik zvýšil 12měsíční cílovou cenu společnosti z 294 USD na 314 USD. Nová cílová cena představuje zhruba 30% nárůst oproti pondělní zavírací ceně.

Podle Credit Suisse se akcie UPS nacházejí na „atraktivním vstupním bodě“ poté, co se propadly o 22 % ze svých maxim. Analytik se domnívá, že UPS je „nejlepší firmou ve své třídě“ s vysokým dividendovým výnosem a „vynikajícími“ maržemi, a to i přes určité obavy ohledně její expozice vůči Amazonu.

„Ačkoli chováme určité obavy ohledně expozice vůči jejímu největšímu zákazníkovi Amazonu, obecně se domníváme, že toto riziko je přeceňováno a do značné míry oceněno,“ uvádí se v poznámce. „Domníváme se, že sleva UPS vůči širšímu trhu podceňuje sílu jejího hlavního podnikání a obtížnost replikace její sítě z hlediska rozsahu a služeb.“

Zdroj: Reuters

Analytik mírně snížil 12měsíční cílovou cenu UPS na 225 USD z 226 USD. Nová cílová cena je stále o 24 % vyšší, než na jaké úrovni akcie společnosti v pondělí uzavřely.

Akcie společnosti FedEx v úterý před zahájením obchodování vzrostly o téměř 1 %. Akcie UPS se nezměnily.