Podle Jima Cramera by investoři mohli udělat „mnohem hůře“ než vlastnit FedEx

Jim Cramer z televizní stanice CNBC v pondělí investorům řekl, že zatímco trh ještě nepřekonal problémy, které hrozí recesí, akcie společnosti FedEx by mohly být schopny tyto turbulence přečkat.

„Mohli byste si myslet, že FedEx bude bezmocnou obětí vysokých cen benzínu, potenciální plošné e-commerce, zpomalení nařízeného [Federálním rezervním systémem]. To by byla chyba. Tato společnost přebírá kontrolu nad svým osudem. … Myslím, že byste mohli udělat mnohem horší věci,“ řekl.

Moderátor pořadu „Mad Money“ uvedl, že ačkoli se společnost FedEx potýká s narušením dodavatelského řetězce a dosahuje stejných výsledků jako v době vrcholící pandemie, je na vzestupu.

FedEx minulý týden vykázal smíšené výsledky za poslední čtvrtletí, kdy podle odhadů společnosti Refinitiv mírně překonal zisk, ale nedosáhl na tržby. Společnost také vydala veselý celoroční výhled, který předpokládá zvýšení upraveného zisku.

Přepravní společnost rovněž zvýšila dividendu ze 75 centů na 1,15 USD.

„Společnosti neprosazují zvýšení dividendy o 53 %, když se obávají, zda vydělají další čtvrtletí,“ řekl Cramer.

„Nezapomeňte, že toto je trh, který oceňuje pouze ziskové společnosti, které odměňují své akcionáře dividendami a zpětnými odkupy,“ dodal.

Akcie společnosti FedEx v pondělí klesly o 1,14 %.