Bank of America zvýšila hodnocení Goldman Sachs a tvrdí, že se akciím bude dařit

Investoři, kteří se chtějí chránit před zpomalením ekonomiky, by měli vložit své peníze do Goldman Sachs, uvedla ve středu Bank of America.

Analytik Ebrahim Poonawala zvýšil hodnocení akcií banky z neutrální na nákupní. V poznámce nazvané „nákup ochrany před nadcházející bouří“ uvedl, že bance se bude dařit i v případě zpomalení ekonomiky.

„Naše změna ratingu (první zvýšení v roce 2022) nenaznačuje zlepšení výhledu pro bankovní akcie,“ napsal. „Naopak, vidíme, že akcie mají dobrou pozici k tomu, aby dosáhly lepších výsledků v situaci, kdy se pravděpodobně zhorší ekonomické prostředí, což by mohlo podstatněji ovlivnit výhledy zisku na akcii u jejích kolegů, kteří jsou těžce úvěrově zatíženi rozvahou.“

Poonawala se rovněž domnívá, že narušení v oblasti fintech a digitálních aktiv by mohlo bance nabídnout nové obchodní příležitosti. Navíc volatilní trhy, geopolitické napětí a změny v měnové politice by mohly zvýšit výnosy Goldmanu a přispět k vyšší obchodní aktivitě.

Zdroj: Getty Images

„Růst výnosů by mohl být podpořen volatilním geopolitickým prostředím a měnovou politikou, obojí má potenciál v dohledné budoucnosti podpořit zvýšenou obchodní aktivitu,“ uvedl.

Bank of America rovněž vidí akcie jako levné na základě poměru ceny k hmotné účetní hodnotě.

Akcie Goldman Sachs se od začátku roku propadly přibližně o 22 %, ale na základě cílové ceny 380 USD za akcii, kterou stanovila Bank of America, by mohly vzrůst o dalších 27 %.