2 akcie pro váš důchod, které je vhodné koupit v červenci a držet co nejdéle

Důchodové akcie jsou v centru pozornosti milionů investorů. Rostoucí globální napětí, klesající trhy a očekávaná recese nutí investory, aby se více zaměřili na své dlouhodobé spořicí plány, ať už jde o fondy 401(k) nebo IRA.

Podle Alicie Munnellové, ředitelky Centra pro výzkum důchodů na Boston College, současný výprodej vymazal z důchodových účtů ve Spojených státech přibližně 3 biliony dolarů. Letošní poklesy na Wall Street nám připomínají, jak důležité je vybírat si pro penzijní účty robustní akcie.

Mnoho široce sledovaných akcií pro důchodce vyplácí stabilní dividendy. Podle časopisu Barron’s „dobře zvolené dividendové akcie mohou pomoci zmírnit dopady poklesů trhu nebo dodat šťávu růstu a přinést čtvrtletní příjem, který snižuje ztráty a zvyšuje zisky. Mohou být také pojistkou proti inflaci.“

Zdroj: Unsplash

Současné podmínky na medvědím trhu představují ideální příležitost investovat do důchodových akcií, dokud se obchodují za výhodné ceny. Pokud je historie vodítkem, trh se v příštích měsících nevyhnutelně odrazí ode dna.

Na základě těchto informací vám přinášíme 2 akcie penzijních fondů, které je vhodné v červenci nakoupit:

Caterpillar

Společnost Caterpillar (NYSE:CAT) je předním světovým výrobcem stavebních a důlních strojů, motorů, turbín a lokomotiv. Společnost má pod sebou 18 značek a více než 500 prodejních, servisních a výzkumných a vývojových zařízení po celém světě.

Koncem dubna společnost Caterpillar oznámila finanční výsledky za 1. čtvrtletí. Tržby se meziročně zvýšily o 14 % na 13,6 miliardy dolarů. Upravený zisk na akcii činil 2,88 USD oproti 2,87 USD v předchozím roce. Provozní cash flow činilo 300 milionů dolarů.

Až tato ikonická značka v červenci zveřejní výsledky za 2. čtvrtletí, bude Wall Street bedlivě sledovat dopady rostoucích cen a omezení v dodavatelském řetězci. Mnozí očekávají, že společnost Caterpillar bude držet náklady na uzdě a udrží si vysoké marže.

Nedávno společnost oznámila, že přesune své globální sídlo z Deerfieldu ve státě Illinois do stávajícího sídla v Irvingu v Texasu. Podle generálního ředitele Jima Umplebyho je tento krok v „nejlepším strategickém zájmu společnosti“ a podpoří „strategii ziskového růstu společnosti Caterpillar“.

Akcie CAT od počátku roku (YTD) ztratily 11 %. Akcie se obchodují na 15násobku forwardového zisku a 2násobku tržeb. Dividendový výnos činí 2,6 %. Dvanáctiměsíční mediánová předpověď činí 230 USD.

Zdroj: Unsplash

Constellation Brands (STZ)

Rozpětí za 52 týdnů: 207,35 – 261,52 USD.

Nápojářský gigant Constellation Brands (NYSE:STZ) vyrábí piva, vína a lihoviny. Mezi jeho známé značky patří Corona, Modelo, Pacifico, Ruffino a Svedka. Výrobce provozuje pivovary v Mexiku a vinařské závody v Kalifornii, Itálii a na Novém Zélandu, stejně jako lihovary ve Spojených státech.

Začátkem dubna společnost Constellation zveřejnila výsledky za 4. čtvrtletí roku 22. Čisté tržby dosáhly 2,1 miliardy dolarů, což představuje meziroční nárůst o 8 %. Zředěný zisk na akcii (EPS) činil 2,07 USD oproti 1,95 USD o rok dříve. Hotovost a ekvivalenty činily 199,4 milionu USD.

Společnost Constellation Brands nedávno uvedla na trh řadu „Next Round Cocktails“, své první hotové vinné koktejly v krabicích. Cílem vedení společnosti je uspokojit ty, kteří dávají přednost pití doma před návštěvou restaurací. Wall Street bude sledovat, jak se prodeje projeví v dalších čtvrtletích.

Od ledna klesly akcie STZ o 3 %. Forwardové hodnoty P/E a P/S jsou 22, respektive 5. Dividendový výnos činí 1,4 %. A konečně, 12měsíční mediánová předpověď činí 271 USD.