2 akcie s vysokým dividendovým výnosem k nákupu v červenci roku 2022

Díky dividendovým akciím s vysokým výnosem zní investování do akcií jako nudná, ale v mnoha případech velmi výnosná záležitost. Na tom není nic špatného. Ekonomické podmínky se v roce 2022 změnily a objevují se určité náznaky, že americká ekonomika může zpomalit a dokonce jí brzy hrozí recese.

Tajemstvím úspěšného investování do akcií je být vždy ostražitý, flexibilní a připravený měnit investiční strategii ne podle toho, co říkají nějaká fóra na sociálních sítích, ale podle faktů a údajů.

I když se považujete pouze za aktivního investora, získávání častých pasivních příjmů nevypadá špatně. Pokud je tento pravidelný pasivní příjem navíc velmi atraktivní, ve většině případů stačí na překonání inflace a zaplacení účtů nebo financování některých vašich přání, pak si akcie s vysokými dividendami zaslouží místo ve vašem akciovém portfoliu.

Nikdo by si neměl stěžovat na to, že získává líně a pasivně dodatečný příjem. Zde je dvojice nejlepších dividendových akcií s vysokým výnosem, které je vhodné koupit v červenci.

Westlake Chemical Partners (WLKP)

Společnost Westlake Chemical Partners (NYSE:WLKP) provozuje „tři závody na výrobu etylenu v Calvert City v Kentucky a Lake Charles v Louisianě s roční kapacitou přibližně 3,7 miliardy liber a etylenové potrubí o délce 200 mil“.

Termínový dividendový výnos činí 7,44 % a jednoletý cílový odhad je 42,71 USD, což by mohlo znamenat další potenciál růstu o 82 %. Forwardový výplatní poměr ve výši 85,99 % je sice vysoký, to však neznamená, že by již nebyl prostor pro další zvyšování.

Za zmínku stojí, že dividendový výnos akcií WLKP překonává průměrný dividendový výnos akcií s hmotným kapitálem ve výši 2,82 %.

Akcie společnosti Westlake Chemical Partners jsou nyní ve slevě, protože v roce 2022 vykazují ztráty ve výši přibližně 12 %. Firma má vynikající ziskovost a v roce 2021 čistý zisk vzrostl o 24,76 % na 82,55 milionu USD. Při solidním trendu volných peněžních prostředků se dividendový výnos nyní zdá být velmi bezpečný.

Oaktree Specialty Lending (OCSL)

Oaktree Specialty Lending (NASDAQ:OCSL) je specializovaná finanční společnost nabízející úvěrová řešení společnostem, které mají omezený přístup na veřejné nebo syndikované kapitálové trhy. Mezi typy poskytovaných úvěrů patří úvěry s prvním a druhým zástavním právem, nezajištěné a mezaninové úvěry a prioritní kapitál, který společnosti Oaktree Specialty Lending zajišťuje příjem i zhodnocení kapitálu.

Akcie mají forwardový dividendový výnos 10,19 % a jsou levné, neboť se obchodují s poměrem PE (TTM) 9,49.

Forwardový výplatní poměr ve výši 89,78 % je vysoký a dobrou zprávou je, že firma překonává průměrný dividendový výnos finanční společnosti ve výši 3,18 %.

Růst tržeb je solidní a čistý zisk v roce 2021 vzrostl o 504,88 % na 237,26 milionu USD. Roční cílová hodnota 8,14 USD představuje pěkný potenciální výnos ve výši přibližně 28 %.