Investiční banky se na druhé pololetí chlubí novými nápady na akcie

Hlavní investiční banky očekávají, že volatilita akciového trhu bude pokračovat i ve druhé polovině roku 2022.

Brutální výprodej na trhu způsobil, že index S&P 500 zažil nejhorší první pololetí od roku 1970 a index Nasdaq Composite se propadl hluboko do medvědího trhu.

Mezitím Federální rezervní systém zahájil agresivní cyklus zvyšování úrokových sazeb s cílem omezit rostoucí inflaci, což posílilo obavy, že vyvolá recesi. Uzavírky v Číně dále ochromily již tak narušené dodavatelské řetězce, zatímco ruská invaze na Ukrajinu způsobila prudký nárůst cen ropy.

Volatilita na trzích sice ještě neskončila, ale podle investičních bank se na začátku druhé poloviny roku může několik akcií v nadcházejících měsících ještě ukázat jako slibné.

Zdroj: Reuters

„Jelikož je za námi nejhorší první pololetí za poslední desetiletí, těšíme se na potenciální příležitosti,“ napsala Bank of America v pátečním sdělení klientům. „Náš hlavní investiční stratég Michael Hartnett si myslí, že bychom v nejbližší době mohli zažít silné rallye na medvědím trhu, ale nevěří, že jsme viděli konečná minima trhu.“

Hartnett radí, aby se investoři připravili na přidávání pozic „při náhlých a potenciálně krátkodobých vzestupech“.

Na začátku nového pololetí vám přinášíme některé z nejlepších tipů Wall Street pro nadcházející měsíce:

Bank of America
Společnost Meta Platforms zůstává jedním z nejlepších titulů Bank of America v sektoru online médií, vzhledem k jejím ziskovým maržím a silné základně inzerentů, napsal analytik Justin Post.

Akcie mateřské společnosti Facebooku se letos propadly o 53 % a o 58 % ze svého 52týdenního maxima, ale na základě cílové ceny 233 USD od Bank of America by mohly vzrůst o dalších 44 %.

„Meta zůstává jedním z našich nejlepších tipů v sektoru online médií, protože společnost má vzhledem k šíři inzerentů vyšší relativní stabilitu tržeb ve srovnání s konkurenčními společnostmi, zdravé marže, které budou minimalizovat obavy o cash flow, a značnou hotovost v rozvaze, aby mohla využít výkyvů akcií zpětným odkupem,“ napsal Post.

Banka rovněž uvedla společnost T-Mobile mezi svými nejlepšími tipy. Analytik David Barden během nedávného rozhovoru v pořadu „Power Lunch“ na CNBC označil mobilního operátora za „nudnou“ akcii, která je schopna přečkat potenciální recesi v druhé polovině roku.

Akcie T-Mobile klesly o 10 % ze svého 52týdenního maxima, ale od začátku roku se obchodují o 16 % výše. Společnost se také dostala do výběru bank JPMorgan a Deutsche Bank.

Mezi doporučenými společnostmi Bank of America byly také Pfizer, Charles Schwab a Exelon.

Deutsche Bank
Akcie Amazonu se letos propadly o 36 %, ale podle Deutsche Bank může tomuto gigantovi v oblasti elektronického obchodování pomoci přečkat složité makroprostředí „lepkavá základna loajálních zákazníků“.

„Očekáváme, že agresivnější slevy budou v nejbližší době zatěžovat [hrubé marže], ale uvolnění trhu práce, klesající náklady na COVID a stabilní až klesající tlaky na dodavatelský řetězec by měly pomoci zmírnit nákladová omezení v nadcházejících čtvrtletích,“ napsal analytik Lee Horowitz.

S návratem poptávky po cestování a zmírněním výluk vyzdvihuje Deutsche Bank také společnost Delta.

„Delta má pákový efekt na nejlukrativnější segmenty cestujících, které pravděpodobně zaznamenají největší nárůst do konce roku 2022,“ napsal analytik Mike Linenberg. „Domníváme se, že vzhledem ke zvýšené volatilitě trhu v poslední době mají akcie Delty šanci na lepší výkonnost, protože společnost je jednou z nejlépe situovaných leteckých společností, které se stále vzpamatovávají z pandemie se silnou poptávkou a cenovou silou.“

Akcie se od počátku roku propadly o zhruba 25 %, ale na základě cílové ceny 55 USD od Deutsche Bank by se mohly téměř zdvojnásobit.

American Express je další společností, která těží z návratu k přeshraničnímu cestování a bude i nadále využívat poptávky, která se v poslední době hromadí. Deutsche Bank se rovněž líbí společnosti Aptiv a Block.

JPMorgan Chase
JPMorgan Chase zahájila čtvrtletí přidáním dvou jmen na svůj měsíční seznam: Cintas, který letos ztrácí přibližně 16 %, a Ovintiv.

„Společnost Cintas je nejlepším operátorem ve své třídě, který získává podíl na rostoucím trhu jednotných služeb, s nadprůměrným potenciálem růstu a marží oproti konkurentům a vlastní historické výkonnosti, a to i přes screening ocenění jako dražší,“ napsal analytik Andrew Steinerman.

Technologie patřily v první polovině roku k nejhůře postiženým sektorům, protože investoři se stahovali z růstových akcií s vysokým poměrem ceny k zisku. JPMorgan však nadále sází na Microsoft.

Akcie této technologické společnosti letos klesly o 24 %, ale vzhledem k cílové ceně 320 USD by mohly vzrůst o dalších 25 %. V nedávném screenu CNBC Pro se Microsoft zařadil mezi jedny z nejoblíbenějších akcií Dow, které míří do druhé poloviny roku.

JPMorgan vidí naději také v poškozených jménech z oblasti cestovního ruchu, jako je Las Vegas Sands a automobilka General Motors.