2 růstové akcie, které jsou po propadu k dispozici za velmi výhodné ceny

Následující akcie jsou výhodné růstové akcie, protože jejich ocenění je nízké, mají nízké násobky ceny a zisku a také vyšší než průměrné dividendové výnosy. Navíc se u nich i přes obavy z recese stále očekává růst zisků.

Navíc se tyto akcie mohou blížit k úrovni svého koryta pro tento cyklus. Trh diskontuje budoucnost minimálně šest měsíců dopředu.

V důsledku toho je průměrné P/E tohoto seznamu výhodných růstových akcií 6,9x a průměrný dividendový výnos 3,63 %. Navíc se stále jedná o růstové společnosti.

Analytici mohou být nuceni snížit výhled pro řadu těchto akcií. Toho se trh obává, a proto jsou nyní ceny akcií tak nízké.

Tyto akcie však budou v příštím roce dosahovat kladných zisků spolu s dobrými dividendami, což z nich činí výhodné růstové akcie.

Pojďme se do těchto akcií ponořit a podívat se na ně.

JPMorgan Chase (JPM)

Společnost JPMorgan Chase (NYSE:JPM) nedávno zveřejnila svůj zisk ve výši 2,76 USD na akcii, což je o 15 centů méně, než očekávali analytici, kteří předpokládali zisk na akcii ve výši 2,91 USD.

Analytici nicméně stále předpovídají zisk na akcii ve výši 11,19 USD v letošním roce a 12,57 USD v roce příštím. To dává akciím JPM forwardovou cenu k zisku 10,3x pro rok 2022 a 9,1x pro rok 2023. To představuje potenciální růst zisku v roce 2023 o více než 12 % pro rok 2023.

Zdroj: Pixabay

Banka JPMorgan je dobrou akcií vyplácející dividendu. V tuto chvíli vyplácí dividendu ve výši 4 USD, ale je pravděpodobné, že ji brzy zvýší. Až banka koncem září vyhlásí dividendu, může ji zvýšit. V současné době, na úrovni 114,76 USD k 22. červenci, mají akcie JPM dividendový výnos 3,49 %.

To je výrazně více než její historický dividendový výnos. Například server Seeking Alpha uvádí, že její průměrný výnos za poslední čtyři roky činil 2,76 %. To znamená, že pokud by cena akcií měla tento výnos nyní, byla by na úrovni 144,93 USD. To znamená, že cílová cena je o 26 % vyšší než dnes.

Goldman Sachs (GS)

Goldman Sachs (NYSE:GS) je významná investiční bankovní společnost, která se nyní více zaměřuje na osobní bankovnictví a spotřebitelské úvěry. Akcie byly letos zasaženy a od začátku roku klesly o více než 18 %. V důsledku toho jsou akcie nyní velmi levné.

Například akcie se nyní obchodují na forwardovém P/E pouhých 9,3x pro rok 2022 a 8,5x pro rok 2023. To znamená, že společnost by měla v příštím roce vykázat 9,5% růst zisku.

Navíc banka nyní vyplácí dividendu ve výši 8 USD ročně. Je pravděpodobné, že na podzim tuto dividendu zvýší. Dividendový výnos akcií tak nyní činí 2,47 %. To je výrazně více než průměrný výnos 1,85 % za poslední čtyři roky.

V důsledku toho má nyní akcie cílovou cenu 434,43 USD, která vychází z průměrného dividendového výnosu. Pokud například vydělíme dividendu 8 USD historickým výnosem 1,85 % (tj. 8 USD/0,0185), dostaneme cenu 434,43 USD.

Zdroj: Unsplash

To znamená, že akcie GS mají hodnotu nejméně o 34 % vyšší, než je jejich dnešní cena. To z ní činí jednu z nejvýhodnějších růstových akcií na tomto trhu.