Jak to bude u společnosti Apple vypadat po zveřejnění reportu zisků?

Investoři do akcií společnosti Apple (NASDAQ:AAPL) netrpělivě čekají na nadcházející zprávu o hospodářských výsledcích společnosti, která se uskuteční ve čtvrtek!

Podle webových stránek technologické společnosti mohou investoři očekávat zveřejnění výsledků za třetí fiskální čtvrtletí roku 2022 po uzavření trhů v tento den. Na zveřejnění tak bude v 17:00 východního času navazovat konferenční hovor společnosti Apple.

Co tedy mohou investoři od nadcházející zprávy o výsledcích společnosti Apple očekávat? Wall Street očekává, že technologický gigant vykáže zisk na akcii ve výši 1,16 USD při tržbách 82,6 miliardy USD. Pro srovnání, ve třetím fiskálním čtvrtletí roku 2021 vykázala společnost AAPL zisk na akcii ve výši 1,30 USD při tržbách 81,4 miliardy USD.

Investoři budou u společnosti Apple sledovat známky zpomalení podnikání v důsledku současné ekonomiky. Společnost již odhalila plány na snížení počtu zaměstnanců, protože cítí dopad inflace na ekonomiku. K tomu se přidávají rostoucí úrokové sazby, obavy z recese a také rostoucí hodnota amerického dolaru.

Zdroj: Unsplash

Ačkoli byl Apple dosud vůči těmto faktorům většinou imunní, odborníci předpovídají, že společnost začne vykazovat známky jejich dopadu. To znamená, že obchodníci mohou v nadcházející zprávě o výsledcích hospodaření zaznamenat zpomalení růstu tržeb a další negativa.

Akcie AAPL od pondělního rána mírně klesají a od začátku roku se propadly o 15,8 %.