2 brutálně podhodnocené kryptoměny se šíleným potenciálem růstu

Ve světě kryptoměn je oceňování obtížné. Částečně proto, že většina kryptoprojektů nemá peněžní toky ani zisky, na jejichž základě by se dalo ocenění provést. V souladu s tím není snadné najít podhodnocené kryptoměny (nebo naopak nadhodnocené kryptoměny).

Existují však některé způsoby, jak mohou investoři tyto projekty ocenit. A vzhledem k poklesu v tomto sektoru je zřejmé, že ocenění kleslo. Většina významných kryptoprojektů zaznamenala od počátku roku pokles o 50 % a více. Z relativního hlediska jsou tedy tyto tokeny levnější než na konci loňského roku. Pro dlouhodobé investory, kteří hledají potenciál růstu, je to dobrá věc.

Určit projekty, které nesou významný potenciál růstu, je však obtížnější. Existují tisíce kryptoprojektů, každý s vlastní technologií a nikou. Na tomto utlumeném trhu je tedy těžké odhadnout, odkud přijde růst, zvláště když kvůli odlivu kapitálu roste jen málo projektů.

Přesto si myslím, že během příštího býčího trhu existují projekty, které by mohly nést výrazný růst. Zde jsou dva z našich nejlepších tipů v tomto ohledu.

Chainlink (LINK-USD)

Chainlink (LINK-USD) je decentralizovaná věštecká síť, která slouží ke spárování dat mimo řetězec s blockchainem. Mezi různými datovými sadami pomáhá Chainlink propojovat kryptografické projekty se všemi důležitými cenovými kanály. Ty jsou totiž pro burzy a mnoho dalších projektů nezbytné k zajištění správného fungování těchto decentralizovaných aplikací.

Zdroj: Unsplash

Vývojáři platí Chainlinku za svou technologii poplatek v podobě tokenů LINK, což z Chainlinku činí unikátní projekt. To proto, že Chainlink má kvazipříjmy a peněžní toky, z nichž mohou investoři analyzovat.

Chainlink, který je příjemcem pokračujícího růstu decentralizovaných aplikací, těží ze zvýšeného zájmu vývojářů a celkového růstu ekosystému mnoha projektů a burz. Vzhledem k tomu, že se tento růst zpomalil, cena tokenů LINK zamířila na sestupnou trajektorii.

Pokud se však kryptotrhu podaří odrazit ode dna, jedná se o token s atraktivním oceněním, na který se chystám podívat důkladněji.

Sandbox (SAND-USD)

Stejně jako Axie Infinity je The Sandbox (SAND-USD) další metaversum založené na blockchainu, které stojí za pozornost. Vedle svých kolegů spojených s metaverzemi byla hra The Sandbox v poslední době silně zasažena. To, co bylo dříve „digitální pozemní horečkou“, se změnilo v cvrčky a mnoho investorů se od tohoto prostoru odvrací.

Zdroj: Sandbox

To je alespoň argument na vysoké úrovni. Různé korporace se nadále hrnou do The Sandbox jako do virtuálního světa, kde vystavují své zboží. Přijetí ze strany korporací je skutečně jedním z klíčových prvků, který považuji za dlouhodobý motor tohoto projektu. Čím více společností a institucí bude považovat The Sandbox za „nemovitost budoucnosti“, tím více se tato vize může stát možnou.

Právě teď si myslím, že se The Sandbox a další možnosti virtuálních nemovitostí nacházejí ve zlomovém bodě. Bude zajímavé sledovat, jak bude angažovanost v tomto prostoru stoupat nebo klesat. Popravdě řečeno, nejsem stoprocentně přesvědčen o tom, zda je nabídka The Sandbox lepší nebo horší než nabídka konkurence. Vidím však v této platformě potenciál, pokud se na ni trh naladí. Jedná se o výběr na delší dobu, ale myslím si, že investoři, kteří hledají velký růst, si ho budou chtít ponechat v hledáčku již nyní.