Zpráva o příjmech společnosti Alphabet ukazuje silné příjmy z reklamy

Akcie společnosti Alphabet (NASDAQ:GOOG,GOOGL) ve středu rostou, protože investoři reagují na zprávu o výsledcích tohoto technologického giganta za druhé čtvrtletí roku 2022.

Hlavní zprávou z této výsledkové zprávy jsou příjmy z reklamy společnosti Google ve výši 56,29 mil. USD, což je výrazný skok ve srovnání s 50,44 milionu USD vykázanými ve druhém čtvrtletí roku 2021. Příjmy z reklamy na YouTube také dosáhly 7,34 milionu dolarů oproti 7 milionům dolarů ze stejného období loňského roku.

Sundar Pichai, generální ředitel společnosti Alphabet a Google, ve zprávě o výsledcích uvedl následující.

„Ve druhém čtvrtletí byl náš výkon tažen vyhledáváním a cloudem. Investice, které jsme v průběhu let učinili do umělé inteligence a výpočetní techniky, přispívají k tomu, že naše služby jsou obzvláště cenné pro spotřebitele a vysoce efektivní pro podniky všech velikostí.“

Silné příjmy z reklamy zachraňují jinak nevýrazné výsledky společnosti Alphabet. Společnost svými 1,21 dolary nedosáhla na odhady Wall Street ohledně zisku na akcii ve výši 1,29 dolaru. Pro srovnání, zisk na akcii z druhého čtvrtletí roku 2021 činil 1,36 USD.

K těmto potížím se přidávají tržby ve výši 69,69 miliardy dolarů. USD, čímž se rovněž nepodařilo dosáhnout odhadu analytiků, kteří odhadovali tržby za dané období ve výši 69,8 mld. I když je to lepší než 61,88 miliardy dolarů vykázaných ve stejném období předchozího roku.