Tesla má ve své rozvaze stále 222 milionů dolarů v digitálních aktivech

Podle nové zprávy pro Komisi pro cenné papíry má Tesla i několik dní po zveřejnění prodeje 75 % svých bitcoinových podílů v rozvaze 222 milionů dolarů.

Výrobce elektromobilů rovněž zveřejnil snížení hodnoty svých kryptoinvestic za šestiměsíční období, které skončilo 30. června, ve výši 170 milionů dolarů, jakož i zisk 64 milionů dolarů z konverze bitcoinů na hotovost.

Tesla však čelí kritice kvůli požárnímu prodeji svých kryptoaktivních podílů a nedostatečné transparentnosti ohledně podrobností likvidace bitcoinů. Pozorovatelé chovali naději, že její pondělní hlášení pro Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC) nabídne více podrobností o prodeji, ačkoli k tomu společnost není povinna.

Zdroj: Reuters

Generální ředitel Elon Musk v rámci hovoru k výsledkům společnosti investorům prozradil, že důvodem prodeje bitcoinů byla nejistota ohledně toho, „kdy se zmírní blokace COVID v Číně“.

V pondělním hlášení se dodává, že Tesla v šestiměsíčních obdobích končících 30. června letošního roku a v roce 2021 nakoupila nebo obdržela digitální aktiva v hodnotě 1,50 miliardy dolarů.

Společnost Tesla rovněž uvedla, že obdržela druhou obsílku SEC kvůli Muskovu tweetu z roku 2018, v němž debatoval o převedení společnosti do soukromého vlastnictví. Společnost uvedla, že předvolání obdržela 13. června.