Zde je důvod, proč by Bitcoin mohl vystřelit výše, pokud se tento trend potvrdí

Bitcoin se během sobotní obchodní seance obchodoval o zhruba 3 % výše díky pokračujícímu impulsu poté, co se 27. července vymanil z klesajícího kanálového vzorce, na který společnost Benzinga upozornila 25. července.

Během páteční seance Bitcoin negoval klesající trend, ve kterém se obchodoval v rámci klesajícího kanálu, ale na denním časovém rámci zatím nepotvrdil nový rostoucí trend.

K vzestupnému trendu dochází, když akcie na grafu konzistentně vytváří sérii vyšších maxim a vyšších minim.

Hlavní tržní stratég Matt Maley právě zveřejnil svůj nejnovější výběr a investice do této společnosti by mohla být jako nákup akcií Amazonu v roce 2017. Klikněte zde, než bude pozdě!

Vyšší maxima naznačují, že býci mají situaci pod kontrolou, zatímco občasná vyšší minima naznačují období konsolidace.

Zdroj: Getty Images

Obchodníci mohou k identifikaci vzestupného trendu využít klouzavé průměry, přičemž rostoucí klouzavé průměry s nižším časovým rámcem (například osmidenní nebo 21denní exponenciální klouzavý průměr) naznačují, že akcie se nachází ve strmém krátkodobějším vzestupném trendu.

Rostoucí dlouhodobější klouzavé průměry (například 200denní jednoduchý klouzavý průměr) indikují dlouhodobý rostoucí trend.

Akcie často signalizuje, kdy je vyšší vrchol, tím, že vytiskne zvratný svícen, jako je doji, medvědí pohlcující svíce nebo svíce visícího muže. Stejně tak může vyšší minimum signalizovat vytištění svíčky doji, ranní hvězdy nebo kladiva. Kromě toho se vyšší maxima a vyšší minima často odehrávají na úrovních rezistence a supportu.

V rostoucím trendu je „trend vaším přítelem“, dokud jím není, a v rostoucím trendu existují způsoby, jak se na akciích mohou podílet jak býčí, tak medvědí obchodníci:

Býčí obchodníci, kteří již drží pozici v akciích, mohou mít pocit jistoty, že rostoucí trend bude pokračovat, pokud akcie nedosáhne nižšího minima. Obchodníci, kteří chtějí zaujmout pozici v akciích obchodovaných v rostoucím trendu, mohou obvykle najít nejbezpečnější vstup na vyšším minimu.
Medvědí obchodníci mohou vstoupit do obchodu na vyšším high a vystoupit při pullbacku. Tito obchodníci mohou také vstoupit, když dojde k prolomení rostoucího trendu a akcie dosáhne nižšího minima, což naznačuje, že může dojít k obratu do klesajícího trendu.
Chcete přímou analýzu? Najděte mě v salónku BZ Pro! Klikněte zde a získejte zkušební verzi zdarma.

Graf bitcoinu: Bitcoin zahájil sobotní 24hodinovou seanci vytištěním inside bar pattern a do pozdního rána se kryptografická měna pokoušela vymanit z pátečního obchodního rozpětí. Pokud Bitcoin uzavře obchodní seanci v blízkosti své nejvyšší denní ceny a nad pátečním denním maximem, vytiskne kryptografická formace býčí svíčku Marubozu, což by mohlo naznačovat, že v nedělní seanci se objeví vyšší ceny.