Kryptoměna Polygon (MATIC-USD) získává další pozitivní ohlasy od celebrit

O společnosti Polygon (MATIC-USD) se píše v dobrých médiích, o společnostech Helium (HNT-USD) a Axie Infinity (AXS-USD) naopak. Pojďme se podívat na titulky a také na nový krypto ETF, který bude spuštěn tento týden.

Polygon sbírá další pozitivní zprávy od celebrit

Muse – jedna z největších stadiónových rockových kapel let 2000 a 2010 – letos vydává singly, které se dostaly do slušného éteru, jako například červencový „Compliance“. „Won’t Stand Down“ z ledna byl také nominován na Video Music Award.

Nyní Muse vydává své první plné album po čtyřech letech… jako NFT. „Je to první nový formát, který byl do žebříčku přidán od streamování alb v roce 2015,“ uvádí The Guardian. A děje se tak na blockchainu Polygon (MATIC-USD) díky hudební NFT platformě Serenade, která spolupracuje s vydavatelstvím Muse (Warner Records UK).

Díky volbě Polygonu může Serenade zahrnout ekologickou šetrnost do svého brandingu:

„Ve srovnání s jinými předními blockchainy, jako je Ethereum, je uhlíková stopa Polygonu 44 000krát menší,“ uvádí se na stránce o společnosti Serenade. Prý je to 1/10 tweetu – a „Museli byste vyrazit 197 000 Serenade NFT, aby se to vyrovnalo uhlíkové stopě jednoho 12″ vinylu.“.

Její nový partner Warner Records má na svém labelu jen spoustu významných interpretů. Nemůžeme se dočkat, kdo bude další, kdo přijme nový hudebně-charakteristický formát NFT.

Ještě větší celebrity: V oblasti kryptoměn a blockchainu je zakladatel Etherea (ETH-USD) Vitalik Buterin ještě větší celebritou než Muse v alternativním rocku.

Vitalikův poslední tweet jako by podporoval otevřené metaverzační platformy, které často spolupracují s doprovodnými řetězci Etherea, jako je Polygon, poté, co byly původně postaveny na ETH.

Nejvíce nadšené podpory však bývá věnováno infrastrukturním projektům. Zatímco stále ještě pokládáme základy Nového digitálního světa, abych tak řekl, Vitalik Buterin se také vyslovil pro zero-knowledge (ZK) rollupy.

Pro lepší škálovatelnost v rámci ekosystému Ethereum měli vývojáři historicky tendenci používat „optimistické rollupy“. V červencovém rozhovoru Vitalik poznamenal, že „ZK rollupy snižují bezpečnostní riziko, i když má rollup velmi vysokou kapacitu,“ a uvedl, že „zkEVM umožní spoustu věcí na L1 a L2 udělat úžasnějšími“.

A kdo uvádí na trh první zkEVM (virtuální stroj, který lze nasadit na Ethereum, s technologií zero-knowledge)? Ano: Polygon.

„Budoucnost je teď,“ prohlásil Polygon 20. července, když oznámil, že kód Polygon zkEVM je nyní otevřený a k dispozici pro vývojáře, a navíc „brzy budeme mít veřejný testnet“. Kryptoměna MATIC společnosti Polygon je pohotovostním produktem našeho portfolia Crypto Investor Network, ale právě vydali upozornění pro předplatitele, ve kterém je uveden i další tip, který je obzvláště naléhavý.

Zdroj: Pexels

Etická obvinění proti Helium a Axie Infinity

Již dříve jsem psal o společnosti Helium (HNT-USD) a o tom, jak se snaží poskytovat decentralizovanou Wi-Fi… Počínaje zařízeními internetu věcí (IOT), jako jsou elektrická kola a koloběžky Lime. Vzpomněl jsem si, že jsem viděl informace o Helium/Lime z roku 2019 – ale když jsem hledal něco novějšího, vyšel jsem naprázdno, takže se zdálo, že partnerství zaniklo.

Skutečně: Lime se údajně „chystá poslat společnosti Helium výzvu k zastavení činnosti“ za to, že ve svém marketingu uvedla společnost Lime jako partnera… A dokonce to v únoru řekla deníku The New York Times. Společnost Lime tvrdí, že v létě 2019 uspořádala pouze „krátký test produktu [Helium], který netrval déle než měsíc nebo dva“.