Podle společnosti Wolfe Research může Palo Alto Networks vzrůst o 40 %

Podle společnosti Wolfe Research by společnost Palo Alto Networks mohla zaznamenat zhruba 40% nárůst, protože buduje sadu produktů nové generace.

Analytik Joshua Tilton zahájil sledování společnosti Palo Alto Networks s ratingem „outperform“ a uvedl, že investoři by se měli blíže podívat na rychle rostoucí portfolio bezpečnostních produktů nové generace (NGS).

″Jestli si z tohoto uvedení na trh máme odnést jednu věc, pak to, že věříme, že společnost PANW je mnohem víc než jen firewall, za což se jí nedostává uznání. Co kdybychom vám vlastně řekli, že z našeho součtu částí vyplývá, že tradiční firewallová činnost tvoří 93 % současného ocenění (při ocenění FTNT by to bylo 100 %), což naznačuje, že investoři přisuzují portfoliu Next Generation Security velmi malou hodnotu?“ Tilton napsal v nedělní poznámce.

Společnost Palo Alto Networks, která od roku 2018 pokračovala v nákupní horečce, diverzifikovala do „některých nejžhavějších oblastí bezpečnosti“, které podle společnosti Wolfe Research rozšířily celkový oslovitelný trh o 140 %. Analytici se domnívají, že příjmy z činností společnosti Cortex, Prisma Cloud a Prisma Access by mohly přinést silný růst příjmů až do fiskálního roku 2024.

Zdroj: Gettyimages

„Sečteno a podtrženo, na trhu, kde investoři možná nebudou kupovat nová jména, jsme tu proto, abychom vám řekli, že je v pořádku zůstat investovat do společnosti PANW kvůli podnikání v oblasti firewallů, ale opravdu si myslíme, že byste měli doplnit svou pozici kvůli tomu, co bude následovat … celková dominance platformy,“ pokračoval.

Společnost je pro investory i nadále atraktivní, protože generuje růst i marže volného peněžního toku za atraktivní cenu, uvádí se v poznámce.

„Vzhledem k tomu, že naše kontroly uvádějí pokračující silnou poptávku po firewallu (i bez výhod pro dodavatelský řetězec), věříme, že při násobku 21x EV/CY23 základního scénáře FCF mohou investoři i nadále hledat útočiště v této značce,“ napsal Tilton v nedělní poznámce.

Analytik stanovil pro Palo Alto Networks cílovou cenu 700 USD, což znamená zhruba 40% nárůst oproti páteční zavírací ceně 499,10 USD. Akcie v pondělí mírně vzrostly.