2 růstové akcie s velkou tržní kapitalizací, které je vhodné koupit při poklesu

Stejně jako v prosinci 2018 a březnu 2020 jsou obavy o americkou ekonomiku, akciový trh a technologické akcie přehnané. Pro dlouhodobější investory je proto k dispozici mnoho dobrých růstových akcií s velkou tržní kapitalizací, které lze při poklesu nakoupit.

V pondělí 25. července v televizi Bloomberg vystoupil Ed Yardeni, dlouholetý, velmi uznávaný investor s velmi dobrými výsledky, který uvedl, že index S&P 500 pravděpodobně dosáhl svého dna, zatímco „spotřebitelé a podniky“ zůstávají v dobré kondici.

Dodal (správně), že „výsledková sezóna se zatím vyvíjí poměrně dobře“. Možná částečně kvůli posledním dvěma bodům se Yardeni domnívá, že bez ohledu na to, zda ekonomika v minulém čtvrtletí technicky poklesla, se nacházíme spíše ve „zpomalení v polovině cyklu“ než v recesi.

PayPal (PYPL)

V předchozích sloupcích jsem uvedl, že očekávám, že společnost PayPal (NASDAQ:PYPL) bude mít velký prospěch ze svého partnerství se společností Amazon (NASDAQ:AMZN). Toto spojenectví bylo představeno v únoru.

Dne 7. června analytik společnosti Mizuho uvedl, že PayPal by mohl získat velkou vzpruhu od další velké technologické společnosti: Apple (NASDAQ:AAPL).

„Domníváme se, že šance společnosti Apple… postupně otevřít své NFC (near-field communication) pro [PayPal}. Venmo, jsou potenciálně na vzestupu,“ napsala firma. Mezitím „vlastní průzkum společnosti Mizuho ukázal, že uživatelé služeb Venmo a Apple Pay mají velkou chuť používat tap-to-pay, pokud by Apple otevřel své NFC pro Venmo.

Zdroj: unsplash.com

Analytici v průměru očekávají, že zisk na akcii společnosti PayPal v příštím roce vzroste o 23 % na 4,74 USD. V důsledku toho se akcie PYPL nyní obchodují za ta velmi rozumný násobek forwardové ceny a zisku ve výši pouhých 16.

Amazon (AMZN)

Během aktuální výsledkové sezóny se zatím objevila řada náznaků, že firemní výdaje společnosti Amazon (NASDAQ:AMZN) zůstávají velmi silné.

Relativně (oproti očekáváním) pozitivní zprávy o výsledcích hospodaření, které zveřejnily společnosti IBM (NYSE:IBM), General Electric (NYSE:GE) a společnost F5 (NASDAQ:FFIV) zabývající se kybernetickou bezpečností, tento trend naznačují. Proto očekávám, že cloudová jednotka společnosti Amazon bude v dohledné budoucnosti i nadále rychle růst.

Podnikání v oblasti elektronického obchodování rozhodně poškozuje přechod od zboží ke službám/zážitkům. Ale jak jsem již dříve upozorňoval, tento jev nebude trvat věčně a nákup akcií AMZN při oslabení před pravděpodobným návratem k normálu dává velký smysl.

Navíc jsem i nadále optimistický ohledně strategie konglomerátu, který chce zatraktivnit službu Amazon Prime streamováním zápasů NFL, poskytováním členství v GrubHubu zdarma a zrychlením doby přepravy.

Zdroj: Shutterstock

A nadále věřím, že pod vedením generálního ředitele Andyho Jassyho budou výpady společnosti do nových odvětví mnohem účinnější, než tomu bylo v posledním desetiletí působení Jeffa Bezose.