Miliardář David Einhorn právě znovu investoval do akcií Twitteru (TWTR)

Akcie společnosti Twitter (NYSE:TWTR) jsou v centru pozornosti poté, co bylo oznámeno, že fond Greenlight Capital Davida Einhorna reinvestoval do akcií TWTR za průměrnou cenu 37,24 USD za akcii. Během prvního čtvrtletí prodal tento hedgeový fond všech 243 750 akcií. Fond má průměrnou dobu držení akcií ve svém portfoliu 5,25 čtvrtletí.

Einhorn založil Greenlight v roce 1996 a v současné době se jeho čisté jmění odhaduje na 1,2 miliardy dolarů. Jeho hedgeový fond zatím zažívá výjimečný rok, když v první polovině roku vynesl 13,2 %. Pro představu, index S&P 500 v tomto období klesl o zhruba 20 %.

Přesná velikost pozice nebyla zveřejněna, investoři však mohou předpokládat, že podíl je menší než 5 % akcií v oběhu. Jakýkoli podíl vyšší než 5 % by vyžadoval podání zprávy 13D nebo 13G.

Pojďme se podívat na podrobnosti.

Zdroj: Shutterstock

David Einhorn zveřejnil pozici v akciích TWTR

Einhorn věří, že soud v Delaware rozhodne ve prospěch Twitteru ve prospěch Elona Muska v souvislosti s jeho akvizicí společnosti za 44 miliard dolarů. Vysvětlil to:

„USD na akcii v případě, že TWTR u soudu zvítězí, a věříme, že zhruba 17 USD na akcii v případě, že dohoda padne. Dostáváme tedy kurz 50:50 na něco, co by se mělo stát v 95 % a více případů.“

Einhorn se navíc domnívá, že soud v Delaware má důvod donutit Muska k dokončení koupě, a vysvětluje: „Musk má důvod: „Pokud Muska pustí z řetězu, bude to pozvánka k mnoha budoucím žalobám z výčitek svědomí kupujících.“

Manažer fondu má přitom s Muskem společnou minulost a již dříve krátce investoval do společnosti Tesla (NASDAQ:TSLA). Oba se v minulosti dokonce pohádali na Twitteru. V průběhu prvního čtvrtletí však Einhorn svou put pozici vůči 100 000 akciím TSLA zcela prodal, což lze považovat za kapitulantský krok.

Kancléřský soud již stanovil termín soudního jednání mezi Twitterem a Muskem, které proběhne od 17. do 21. října. Kromě toho Twitter potvrdil 13. září jako datum, kdy mohou akcionáři hlasovat pro nebo proti akvizici.

Další olej do ohně přilil Musk, který minulý týden prozradil, že podal na Twitter protižalobu. Protižaloba o 164 stranách je důvěrná, ale pravděpodobně obsahuje informace o interním odhadu počtu botů společnosti Twitter, který je nižší než 5 %.